Nieuwsbrief
Zomer 2009
Zomer 2009

Brazil Contemporary

Tot en met 23 augustus 2009

Burgemeester Aboutaleb laat zich bijpraten over Braziliaanse kunst door conservator Jaap Guldemond op de opening van Brazil Contemporary, foto: Fred Ernst
Burgemeester Aboutaleb laat zich bijpraten over Braziliaanse kunst door conservator Jaap Guldemond op de opening van Brazil Contemporary, foto: Fred Ernst

Brazil Contemporary geopend

Brazil Contemporary - Hedendaagse kunst, architectuur, beeldcultuur en design werd zaterdag 30 mei feestelijk geopend in Museum Boijmans Van Beuningen, het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en het Nederlands Fotomuseum. De ambassadeur van Brazilië, José Artur Denot Medeiros, en minister van Cultuur, Ronald Plasterk, openden gezamenlijk dit bijzondere project in aanwezigheid van o.a. burgemeester Aboutaleb in het Nederlands Fotomuseum.

Drie tentoonstellingen
Braziliaanse cultuur in al zijn facetten beleven. Brazil Contemporary – Hedendaagse kunst, architectuur, beeldcultuur en design biedt zowel kunst met de hoofdletter K als foto’s, video’s, tijdschriften, design en games. Museum Boijmans Van Beuningen toont het werk van moderne Braziliaanse kunstenaars Ernesto Neto, Rivane Neuenschwander, Cao Guimarães en Ricardo Basbaum naast het werk van een van de grootste kunstenaars van Brazilië, Hélio Oiticica (1937-1980).

In het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) maakt het publiek kennis met miljoenenstad São Paulo. Omringd door verschillende filmschermen, foto’s en objecten uit het straatbeeld van São Paulo waant de bezoeker zich even in de metropool. Het Nederlands Fotomuseum zoomt in op de wervelende Braziliaanse beeldcultuur. Voorbeelden uit fotografie, video, design, games, mode en tijdschriften laten zien hoe gemakkelijk Brazilianen elitair met populair en kunstzinnig met toegepast vermengen.

Meer informatie
Klik hier voor meer over de gezamelijke tentoonstellingen. Klik hier voor meer informatie over de tentoonstellingen op de locatie Museum Boijmans Van Beuningen.

Brazil Rotterdam
In samenwerking met Rotterdam Festivals wordt de Rotterdamse zomer nog wat zwoeler met Braziliaanse jazz, films, street art en een speciale editie van het Zomercarnaval.

Terug