Nieuwsbrief
eerste onderwijsnieuwsbrief
december 2008

Verwacht: Tentoonstelling Pipilotti Rist

7 maart 10 mei 2009
Met tien nieuwe of nog niet vertoonde videowerken is dit de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Zwitserse videokunstenaar Pipilotti Rist (1962) in Nederland. Rist wordt ook wel 'de Madonna van de video' genoemd. De vormgeving van de tentoonstelling wordt een ervaring op zich, die de bezoeker meeneemt in een wereld van geluk, ethiek en een vleugje zwaartekracht.

Pipilotti Rist, Gravity Be My Friend, 2007 (video still)
Pipilotti Rist, Gravity Be My Friend, 2007 (video still)

Primiar Onderwijs
Interactieve rondleiding

Doelgroep: groep 5-8
Leerlingen maken onder begeleiding van een museumdocent in een interactieve rondleiding kennis met het werk van Rist. Midden tussen de films praten ze over wat ze zien, wat de kunstenares vertelt, en worden ze in de films meegezogen…
Duur: 1 uur
Kosten: € 35 per rondleiding, max. 15 leerlingen per museumdocent.

Interactieve rondleiding + workshop
Doelgroep: groep 5-8
Het is mogelijk de interactieve rondleiding uit te breiden met een workshop in de Kunst Studio. De leerlingen gaan dan zelf aan de slag als videokunstenaar. Ze filmen hun eigen video, met in hun achterhoofd de video’s van Rist, en laten het resultaat uiteindelijk op een groot scherm aan elkaar zien.
Duur inclusief rondleiding 90 minuten.
Kosten: € 65 per 15 leerlingen

Voortgezet Onderwijs
Interactieve Rondleiding

Doelgroep: Alle onderwijsniveaus
Leerlingen maken onder begeleiding van een museumdocent in een interactief gesprek kennis met het werk van Rist. Zij begeven zich tussen haar films, laten zich er door omgeven, worden er in meegezogen. Wat zien ze, wat vertelt Rist, wat doet het met hen?
Duur: 1 uur
Kosten: € 35 per rondleiding, max. 15 leerlingen per museumdocent.

Interactieve rondleiding + workshop
Doelgroep: Alle onderwijsniveaus
In samenwerking met Digital Playground bieden we de mogelijkheid om een interactieve rondleiding aan te vullen met een workshop. Tijdens de workshop gaan de leerlingen zelf aan de slag als videokunstenaar. Ze nemen zichzelf als onderwerp en filmen en monteren de beelden tot een video zoals Rist dat zou hebben kunnen doen.
Duur: 3,5 uur, waarvan het eerste uur in het museum
Kosten en reserveren: informeer bij Digital Playground, telefoon 010 – 4126031 of via reserveringen@digitalplayground.nl

Terug