Nieuwsbrief
eerste onderwijsnieuwsbrief
december 2008

Onderwijsprogramma bij tentoonstelling 'Google Boijmans'

Speciaal voor Museum Boijmans Van Beuningen bedacht de (inter) nationaal bekende ontwerper Jurgen Bey de museumles 'Utopie, een andere kijk op de wereld' bij de tentoonstelling 'Google Boijmans'. Het is de eerste tentoonstelling die in de nieuwe educatieve ruimte, de Kunst Studio, te zien is.

Workshop Utopie
Workshop Utopie

De tentoonstelling 'Google Boijmans' bestaat uit een selectie van voorwerpen en kunstwerken uit de vaste collectie van het museum, samengesteld door Jurgen Bey zelf. Iedere vitrine heeft een eigen thema. Bey heeft de vitrine’s ingericht op een associatieve manier en verwijst met zijn selectie naar literaire en sprookjesachtige werelden.

Primair Onderwijs
Rondleiding met workshop
Doelgroep: groep 5 -8
Leerlingen krijgen eerst een interactieve rondleiding door de tentoonstelling 'Google Boijmans'. Er ontstaat een gesprek over de wereld van nu en hoe die ook zou kunnen zijn. Wat als jij het voor het zeggen had; wat zou jij er dan van maken? Na de rondleiding bedenken de leerlingen gezamenlijk een utopische wereld waarna ze in groepjes hun ideeën verder uit gaan werken.
Duur: 90 minuten
Kosten: € 65 per 15 leerlingen
Periode: schooljaar 2008 / 2009

Voortgezet Onderwijs
Rondleiding met workshop
Doelgroep: VMBO en onder-/middenbouw HAVO/VWO
Na een interactieve rondleiding door de tentoonstelling 'Google Boijmans' ontstaat er een gesprek over de wereld van nu en hoe die ook zou kunnen zijn. Wat als jij het voor het zeggen had; wat zou jij er dan van maken? Na de rondleiding bedenken de leerlingen gezamenlijk een utopische wereld waarna ze in groepjes hun ideeën verder uit gaan werken.
Duur: 90 minuten
Kosten: € 65 per 15 leerlingen
Periode: schooljaar 2008 / 2009

Terug