Nieuwsbrief
Nieuwsbrief najaar 2007
Najaar 2007

H+F Mecenaat

Tot het eind van het jaar toont het museum de zeer populaire installatie Four Vegetative Sleeping Rooms. Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger ontwikkelden hun interventie voor De Collectie Eén met steun van het H+F Mecenaat. Deze stichting werd opgericht in 2005 en is een exclusief samenwerkingsverband van Han Nefkens met Museum Boijmans Van Beuningen. Het Mecenaat stelt zich ten doel op een internationaal niveau hedendaagse kunst en kunstenaars te stimuleren en onder de aandacht te brengen van een nieuw publiek.

Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger, Four Vegetative Sleeping Rooms: My Aunt from Borneo, 2006. Foto: Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger.
Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger, Four Vegetative Sleeping Rooms: My Aunt from Borneo, 2006. Foto: Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger.

Het H+F Mecenaat wil dit doel bereiken door van een geselecteerd gezelschap kunstenaars gedurende enkele jaren werk te verzamelen en door projecten en tentoonstellingen zoals onder andere Silvie Zijlmans. The Uninvited in Museum Boijmans Van Beuningen te initiëren en mogelijk te maken. Inmiddels zijn werken van onder anderen David Claerbout, Ryan Gander en Sylvie Zijlmans door het Mecenaat aangekocht en aan het museum geschonken.

Naast Steiner & Lenzlinger heeft ook Andro Wekua met steun van het Mecenaat een interventie ontwikkeld voor De Collectie Eén. Zijn installatie Wait to Wait is vervolgens door het Mecenaat aangekocht. Beide interventies zijn nog tot eind 2007 te bezichtigen in het museum. Op dit moment zijn voorbereidingen gaan voor presentaties van het werk van Olaf Nicolai en Pipilotti Rist.
Meer informatie over het H+F Mecenaat: www.hfcollection.org

Terug