Nieuwsbrief
Persnieuws najaar 2008 Museum Boijmans Van Beuningen
oktober 2008

Voor kinderen

Ook deze herfst kunnen kinderen hun fantasie weer laten prikkelen in het museum, al kijkend, schrjivend en kleiend.

Foto Fred Ernst
Foto Fred Ernst

Kunstluiers
Kunst voor de allerkleinsten! Speciaal voor kinderen van 3 en 4 jaar is er, vanaf oktober, elke eerste zaterdag van de maand Kunstluiers. Museumknuffel Bo neemt de peuters mee op reis door het museum, aan de hand van spelletjes, liedjes, verhaaltjes en dansjes. Elke keer laat Bo iets anders zien of ervaren: kleuren, vormen, bewegen of voelen.
Tijdstip: zaterdagen 1 november, 6 december, 3 januari, 15.00-16.00 uur
Kosten: € 2,50 per kind, ouders betalen de normale entree.
Reserveren: noodzakelijk, via educatie@boijmans.nl of 010-4419471

Kinderboekenweek: schrijfwedstrijd en Kunstlab
Schrijfwedstrijd Zinnenverzinzin
In het kader van de Kinderboekenweek organiseren BoekieBoekie en Museum Boijmans Van Beuningen voor kinderen tot 14 jaar de schrijfwedstrijd Zinnenverzinzin. Verplaats jezelf in de beelden ‘Monsieur et Madame’ van Joan Miró en schrijf op wat in je opkomt. Alle zinnen die je verzint, schrijf je op. Daarna maak je van de mooiste, leukste grappigste verzinzinnen een gedicht of een verhaal op rijm. Insturen voor 1 november. Meer informatie op www.boijmans.nl en www.boekieboekie.nl.
De leukste, grappigste of meest bijzondere inzending wordt gepubliceerd in het winternummer van BoekieBoekie. Daarnaast worden 10 kinderen uitgenodigd hun verhaal of gedicht voor te lezen tijdens de feestelijke presentatie van dit nummer op zondag 14 december in het museum. Zij treden dan samen op met andere schrijvers en dichters.

Kunstlab nodigt je uit voor: literair atelier
Wil je ‘Monsieur et Madame’ van Miró in het echt ontmoeten en alvast een beetje oefenen voor de schrijfwedstrijd? Kom dan naar een literair atelier waar je les krijgt van een dichter.
Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.
Tijdstip: woensdagmiddag 15 oktober, zaterdagmiddag 18 oktober of zondagmiddag 26 oktober, 13.30-15.30 uur.
Kosten: € 5
Reserveren: noodzakelijk, via educatie@boijmans.nl of 010-4419471

Kunstlab nodigt je uit voor: virtueel kleien
Nadat je samen met de kunstenaar Joachim Rotteveel de tentoonstelling hebt bezocht, ga je eerst met echte klei en daarna op de computer kleien. Zo ontdek je het verschil tussen low tech en high tech. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Tijdstip: zondag 7 december, 13.30-15.30 uur
Kosten: € 5
Reserveren: noodzakelijk, via educatie@boijmans.nl of 010-4419471

Terug