Nieuwsbrief
Persnieuws najaar 2008 Museum Boijmans Van Beuningen
oktober 2008

Dans en muziek

In het museum valt niet enkel te aanschouwen, maar ook te luisteren en zelfs te dansen, in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en ge´nspireerd op Bas Jan Ader.

Bas Jan Ader
Bas Jan Ader

Kamermuziek door het Rotterdams Philharmonisch Orkest
Ook dit jaar wordt er in het museum weer een serie kamermuziek georganiseerd door de Vriendenvereniging van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit najaar, op 12 oktober, staan Franse composities van Messiaen, Dusapin, Milhaud, Jongen en Jolivet op het programma. Op 23 november is het thema Blazers in de barok, met werk van Haendel, Vivaldi, Telemann, Quantz en Zelenka.
Tijdstip: zondag 12 oktober en zondag 23 november, ontvangst met koffie om 12.00 uur, concert van 13.00-14.15 uur
Kosten: losse kaarten € 22,50
Reserveren: via het secretariaat van de Vriendenvereniging, 010-2171709 (di, wo en vrij tussen 9.30 en 12.30) of per email secretariaatvvr@rpho.nl

Moderne dans: Bas Jan Ader
De choreograaf Bruno Listopad laat zich vaak inspireren door beeldend kunstenaars. Twee jaar geleden was dat Yayoi Kusama, nu laat het leven en werk van Bas Jan Ader hem niet los. Bij een voorstelling op het CaDance Festival in Den Haag geeft Rein Wolfs, directeur van de Kunsthalle Fridericianum in Kassel en voormalig hoofd Presentatie van Museum Boijmans Van Beuningen een toelichting op het oeuvre van Ader.
Tijdstip: vrijdag 14 november, exacte tijdstip nog onbekend
Informatie en reserveren: via www.cadance.nl

Terug