Nieuwsbrief
Vooral geen principes! Charley Toorop
Charley Toorop 2008

Het vernieuwde entreegebied

Op zaterdag 27 september opent het vernieuwde entreegebied van Museum Boijmans Van Beuningen. Graag vernemen wij uw mening over dit publieksplein! Uw reactie kunt u mailen naar pressoffice@boijmans.nl.

Het nieuwe entreegebied van het museum kenmerkt zich door een grote mate van gastvrijheid, toegankelijkheid en transparantie en nodigt de bezoeker uit om actief deel te nemen aan de brede verscheidenheid in mogelijkheden van het museum.

Naast de vaste collectie en de actuele tentoonstellingen bezit Museum Boijmans Van Beuningen een rijke schat aan kennis over kunst en cultuur die het museum graag met het publiek wil delen. Door de herinrichting van het entreegebied en het binnenplein wordt dit op een effectievere wijze aangeboden aan de bezoeker. Hierbij wordt de toegang tot de bibliotheek verbeterd en krijgt het prentenkabinet een gebruiksvriendelijkere presentatie. Daarnaast krijgt het restauratieatelier een nieuwe plaats in het museum en opent het museum een speciaal ontworpen vitrinezaal voor het educatieve programma. De entree wordt uitgebreid tot een open en toegankelijk Rotterdams museumplein, waar de bezoeker vrije toegang heeft.

De architectonische ingrepen worden verricht door architectenbureau Molenaar en Van Winden. Het nieuwe prentenkabinet wordt ingericht door Marieke van Diemen. De verantwoordelijke partij voor de inrichting van het nieuwe publieksplein is de Haunting Dogs Full of Grace, een samengestelde gelegenheidssamenwerking van zes Nederlandse ontwerpers: Ted Noten, Jurgen Bey, Frank Bruggeman, Wieki Somers, Simon Heijdens en Bert-Jan Pot. Ondanks de afzonderlijke samenwerking, vinden zij elkaar in dezelfde geest en hebben samen een nieuw entreegebied voor Museum Boijmans Van Beuningen ontworpen.

Terug