Nieuwsbrief
Nog een paar weken tot Kunst4Kids
10 april 2014

Opening door Maurice Lede

Kunst4Kids wordt op 27 april feestelijk geopend door presentator Maurice Lede. Kom jij ook?

Maurice Lede. Foto is gemaakt door Maria Smeets.
Maurice Lede. Foto is gemaakt door Maria Smeets.

Maurice Lede ken je vast als presentator van programma’s als het Klokhuis, Zapp en NTR SchoolTV. Of misschien heb je hem gezien als deelnemer aan Wie is de Mol?-2014. Op zondag 27 april zal hij samen met de directeur van het museum de verkooptentoonstelling Kunst4Kids openen.

Heb jij brandende vragen over het museum, over kunst of over Kunst4Kids? Mail ze dan naar educatie@boijmans.nl. Misschien stelt Maurice tijdens de opening jouw vraag aan een van de kunstenaars of aan de directeur!

Een vraag aan de kunstenaars

Boijmans stelde aan twee Kunst4Kids-kunstenaars een vraag:
Aan Chantal van Heeswijk vroegen we of ze iets speciaal voor kinderen heeft gemaakt? Zij antwoordde: “Het kunstwerk dat ik heb gemaakt is niet echt speciaal voor kinderen, dus niet kinder-achtig. Ik denk dat het verschil tussen kunst voor volwassenen en voor kinderen niet zo groot is. Voor volwassenen zou ik de opdracht bijna hetzelfde hebben aangepakt. Door dezelfde soort kunst te ontwerpen, laat je zien dat je kinderen serieus neemt.

Frank Koolen antwoordde op de vraag welke soort kunst hij leuk vindt: “Ik hou van kunst waar je mogelijkerwijs ook wat mee kan behalve bekijken. Of je er nu mee kan varen, doorheen kan lopen of een raam mee kan openhouden.

Wil je weten wat zij hebben ontworpen voor Kunst4Kids? Kom dan naar de opening!

Let op: er wordt grote drukte verwacht op de dag van de opening van Kunst4Kids. Kom je liever op een iets rustiger moment? De tentoonstelling is nog tot en met zondag 4 mei te bezoeken (gesloten op maandag 29 april).

Terug