Nieuwsbrief
Kunst4Kids is terug! Doe mee & win
12 maart 2014

Deirdre’s boekentip: Zwaan zoekt een vriendje

Gaat dat samen, kunst en kleuters? En kleuters en filosoferen? Het Kröller Muller Museum denkt van wel. In het prentenboek ‘Zwaan zoekt een vriendje’ maak je kennis met Zwaan, geïnspireerd op een beeld in de tuin van het museum.

Eind goed, al goed
Eind goed, al goed

Overdag komen er mensen naar haar kijken, maar na sluitingstijd voelt ze zich alleen. Ze gaat op zoek naar een vriendje. Dat blijkt lastiger dan ze dacht. Wolkenherder (van Jean Arp) is bang voor krassen, De Schreeuw (van Isamu Noguchi) roept wel heel hard en de 56 vaten (van Christo) vallen om. Uiteindelijk belandt Zwaan in de Tuin van email (van Jean Dubuffet), waar ze uitglijdt. De andere beelden brengen haar terug naar haar vijver. Zonder dat ze het weet heeft ze heel veel vriendjes gemaakt.

Achter in het boek zit een CD met drie liedjes. En voor scholen is er een lespakket om te filosoferen, onder andere over het thema ‘vriendschap’, maar je kunt dat ook prima gebruiken voor een individueel bezoek.

Het boek sluit aan bij de serie ‘Filosoferen met beelden/schilderijen/natuur’ van het museum. Deze boeken en het boek ‘Zwaan zoekt een vriendje’ zijn te koop in het museum of te bestellen via de boekwinkel.

Terug