Nieuwsbrief
Kom ook: exclusieve opening
6 februari 2014

Kunst in de Rotterdamse Schouwburg

Vrijdag 21 februari is de beeldende voorstelling Munch en Van Gogh te zien. Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers biedt de Rotterdamse Schouwburg de inleiding gratis aan.

Scène uit voorstelling ‘Munch en Van Gogh’. Foto: Knut Bry
Scène uit voorstelling ‘Munch en Van Gogh’. Foto: Knut Bry

Deze internationale productie brengt Ulrike Quade Company de twee kunstschilders op bijzondere wijze tot leven dankzij de inzet van levensechte figuren. Zie hier de trailer. Lezers van deze nieuwsbrief kunnen voorafgaand aan de voorstelling een gratis inleiding bijwonen. Kunsthistoricus Thijs de Raedt vertelt hierin over de ontwikkeling van de schilderkunst in de negentiende eeuw. Vincent van Gogh en Edvard Munch worden in brede (kunst)historische context belicht. De inleiding begint om 19:30 uur. Kaarten voor de voorstelling à €12,00 / €15,00 kunt u reserveren op www.rotterdamseschouwburg.nl. Aanvang voorstelling 20:30 uur.

Van Gogh & Munch in Boijmans
Het werk ‘Twee meisjes bij een appelboom’ van Edvard Munch is bekend en geliefd onder onze bezoekers. Boijmans bezit ook topstukken van Van Gogh. Deze werken zijn te zien in het museum en op de website de Collectie Online. Volg de bovenstaande links om het verzamelde werk van deze kunstenaars te zien.

Terug