Nieuwsbrief
Vooral geen principes! Charley Toorop
Charley Toorop 2008

Marlene Dumas opent

Op zaterdag 27 september om 15.45 uur opent Marlene Dumas op feestelijke wijze de tentoonstelling ‘Vooral geen principes! Charley Toorop’. De directeur van Museum Boijmans Van Beuningen nodigt u van harte uit voor deze gelegenheid.

Boeren, 1939, collectie Centraal Museum, Utrecht
Boeren, 1939, collectie Centraal Museum, Utrecht

Gratis
Het museum is zaterdag 27 september 2008 de hele dag gratis toegankelijk voor iedereen van 11.00 tot 17.00 uur.

Programma
Naast ‘Vooral geen principes!’ openen dezelfde dag ook de interventie #6‘ Olaf Nicolai. Apollo featuring Thonik' en de tentoonstelling ‘Shirana Shahbazi’. Rondom deze tentoonstelling vinden vele verrassende activiteiten plaats waaraan u kunt deelnemen. Volledigprogramma: www.boijmans.nl

Vernieuwd entreegebied
Op 27 september kunt u als eerste het nieuwe entreegebied aanschouwen en ervaren. Toonaangevende ontwerpers onder de noemer Haunting Dogs Full of Grace creëeren een overgangsgebied waar kunst zich vermengt met de dagelijkse realiteit. Een plaats die de publieke functies benadrukt en met elkaar verbindt. Dit entreegebied is voor iedereen gratis toegankelijk.
Ook het geheel vernieuwde prentenkabinet, uitgedacht door beeldend kunstenaar Marieke van Diemen opent. De bezoeker kan hier ook werken uit het depot aanvragen, in de vorm van digitale beelden. In het ontwerp van Jurgen Bey’s educatieve ruimte vormen grote glazen vitrines met stukken uit de museumcollectie kleine musea op zich. Tegelijkertijd huisvesten de ruimtes verschillende educatieve voorzieningen. Op deze wijze ontsluit het entreegebied op originele wijze een aantal kernfuncties van Museum Boijmans Van Beuningen die de bezoeker uitnodigen en prikkelen tot een bezoek aan de rest van het museum.

Terug