Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief januari

Mijn eerste kunstwerk

Voor 35 euro een eigen kunstwerk uitkiezen? Dat kan, uitsluitend voor kinderen (tm 18 jaar) dan: Museum Boijmans Van Beuningen organiseert in de meivakantie weer Kunst4Kids, een bijzondere verkooptentoonstelling voor kinderen.

Kinderen mogen zelf een echt kunstwerk uitkiezen in de tentoonstelling die verboden is voor ouders.
Kinderen mogen zelf een echt kunstwerk uitkiezen in de tentoonstelling die verboden is voor ouders.

Al ruim tien jaar organiseert Museum Boijmans Van Beuningen Kunst4Kids. Kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar kunnen gedurende een week voor weinig geld zelfstandig hun eerste echte kunstwerk aanschaffen in het museum. Zonder dat hun ouders hen kunnen beïnvloeden. Misschien is dit wel het begin van een carrière als kunstverzamelaar?

De tentoonstelling: verboden voor volwassenen
Voor Kunst4Kids 2014 worden 26 Rotterdamse en Nederlandse kunstenaars door het museum geselecteerd en gevraagd speciaal voor dit project kunstwerken te leveren. De kunstenaars krijgen de vrije hand en kunnen van alles maken: tekeningen, beelden, collage’s, video’s etc.
Ouders zijn verboden in de tentoonstelling, zodat kinderen op hun gemak een keuze kunnen maken en kiezen wat ze zelf mooi vinden. Als de kinderen eenmaal hun keuze hebben gemaakt, dan kunnen ze het kunstwerk meteen meenemen tegen betaling van € 35. Kunst4kids 2014 is te bezoeken vanaf 27 april t/m 4 mei.
Gedurende de tentoonstelling organiseert het museum familierondleidingen door het museum zodat de kinderen goed voorbereid hun kunstwerk kunnen kiezen.

Nieuwsgierig geworden? Zie hier een video waarin Doris Vlaar de Kunst4Kids editie van 2012 bezocht.

Terug