Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief januari

IPad museumles en theaterworkshop bij Brancusi, Rosso, Man Ray - Framing Sculpture

Vanaf 8 februari zijn topstukken van drie invloedrijke twintigste eeuwse kunstenaars in het museum te zien: Constantin Brancusi, Medardo Rosso en Man Ray. Voor voortgezet onderwijs is er bij de tentoonstelling een iPad museumles en een theaterworkshop beschikbaar.

Man Ray, Noire et blanche (Zwart en wit),1926, gelatine zilverdruk.  Man Ray Trust / ADAGP, c/o Pictoright Amsterdam 2013  Man Ray Trust / ADAGP - PICTORIGHT / Telimage - 2013.
Man Ray, Noire et blanche (Zwart en wit),1926, gelatine zilverdruk. Man Ray Trust / ADAGP, c/o Pictoright Amsterdam 2013 Man Ray Trust / ADAGP - PICTORIGHT / Telimage - 2013.

Rosso, Brancusi en Man Ray zijn beslissend geweest voor de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst. Rosso introduceerde samen met Rodin het impressionisme. Brancusi was de grondlegger van de moderne beeldhouwkunst met zijn sculpturen van sterk geabstraheerde vormen. Man Ray speelde een belangrijke rol in het Dadaïsme en het Surrealisme.
Bij alle drie de kunstenaars speelde het toen relatief nieuwe medium fotografie een grote rol. Ze zetten de fotografie niet zozeer in om hun werk te registreren, maar als een middel om duidelijk te maken hoe toeschouwers hun sculpturen moesten zien en interpreteren. In de tentoonstelling zijn sculpturen en foto's naast elkaar te zien.

Educatief aanbod
Voor voortgezet onderwijs bieden we twee programma’s bij deze tentoonstelling.
- Voor midden- en bovenbouw voortgezet onderwijs is er een iPad museumles ontwikkeld. Lees hier meer over deze museumles.
- De Theaterworkshop met rondleiding is er voor alle niveaus binnen het voortgezet onderwijs. Dit programma is een samenwerking met het Ro Theater en bestaat uit een programma waarin een kruisbestuiving plaatsvindt tussen beeldende kunst en theater. Klik hier voor meer informatie over deze museumles.

Docentenmiddag
Op woensdagmiddag 26 februari organiseert Museum Boijmans Van Beuningen een docentenmiddag voor voortgezet onderwijs over de ‘Brancusi, Rosso, Man Ray - Framing Sculpture’.

Het programma
13:00 – 14:00 uur: Inloop met koffie en thee en mogelijkheid tot zelfstandig tentoonstellingsbezoek
14:00 - 14:30 uur: Welkom en toelichting op het programma en onderwijsaanbod
14:30 - 16:00 uur: ‘Carrousel’ programma: bezoek aan de hand van een rondleiding, iPadles en theaterworkshop (deelnemers rouleren tussen verschillende onderdelen)
16:00 uur: Afronding
16.30 uur: Einde programma

Aanmelden docentendag
U bent van harte uitgenodigd om kosteloos de docentendag bij te wonen. Aanmelden is noodzakelijk en kan door een email o.v.v. docentendag te sturen naar educatie@boijmans.nl. Vergeet niet uw volledige naam, de naam van uw school en het aantal personen te vermelden.

Terug