Nieuwsbrief
Zelfportretten & win een boek!
november 2013

Deirdre’s boekentip: De zoon van Rembrandt + win een exemplaar

Dit keer heb ik een boekentip voor oudere kinderen, vanaf 10 jaar ongeveer: een ‘graphic novel’, een strip in boekvorm.

Striptekening uit het boek: De zoon van Rembrandt
Striptekening uit het boek: De zoon van Rembrandt

In 'De zoon van Rembrandt' tekent de Franse auteur Robin het leven van Titus, van zijn vierde levensjaar tot aan zijn vroege dood, in 1668, met zesentwintig jaar. Titus is de enige zoon van de beroemde schilder. Hij is getuige van zijn vaders liefdesleven en financiële perikelen, is stiekem verliefd op zijn nicht, heeft nachtmerries en leeft mee met de ups and downs in het leven van zijn vader. Het boek eindigt bij de geboorte van Titia, Rembrandts kleindochter en dochter van de dan al overleden Titus. Als je iets wilt weten over het leven van Rembrandt en de gouden eeuw dan is dit een leuk boek: het leest als een trein, en de schetsmatige, ruwe tekeningen geven een snel beeld.

En als je de strip uit hebt, kom dan daarna even naar Boijmans, daar hangt een prachtig schilderij dat Rembrandt van zijn zoon maakte: ‘Titus aan de lessenaar’.


Titus aan de lessenaar door Rembrandt van Rijn uit 1655

Win een exemplaar van Robin, ‘De zoon van Rembrandt’!

We mogen drie exemplaren van het boek gratis weggeven. Mail mij via educatie@boijmans.nl een antwoord op de vraag Waar zou Titus op het schilderij in Boijmans, zittend aan de lessenaar, aan denken? Misschien win jij wel een van de drie boeken!

Nog meer weten over dit schilderij?

Wil je nog meer weten over het schilderij ‘Titus aan de lesssenaar’ van Rembrandt? Bekijk hier een video waarin conservator Jeroen Giltaij vertelt over dit schilderij.

Scenario & tekeningen graphic novel De Zoon van Rembrandt: Robin
Uitgeverij Blloan van Ballon Media
Softcover, 304 pagina's, zwart-wit
170 x 230 mm - € 19,95
ISBN 978-90-6334-863-2

Deirdre Carasso
Deirdre werkt in het museum en is moeder van drie dochters. Ze vindt het heel leuk om samen met ze een boek te lezen. Alle bijzondere boeken over kunst tipt ze voor Boijmans Club kids!

Terug