Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief oktober 2013

Win een collectieboek of rondleiding

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is bijzonder rijk en biedt hierdoor vele mogelijkheden om leerlingen voor te bereiden op het eindexamen KUA of Tehatex. Het museum nodigt u graag uit om hierover mee te denken. Door uw idee te delen maakt u bovendien kans op bijzondere prijzen

Collectieboek ontworpen door Joost Grootens.
Collectieboek ontworpen door Joost Grootens.

Als docent heeft u vast originele ideeën of mooie manieren om aan te sluiten bij de belevingswereld van uw leerlingen. Hoe bespreek je op een spannende manier kunstwerken en bereid je tegelijkertijd leerlingen voor op hun eindexamen KUA / Tehatex?

De vraag/opdracht
Bedenk bij een kunstwerk uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen een bijzondere opdracht voor havo/vwo leerlingen ter voorbereiding op het eindexamen Kunst Algemeen (bij 'Cultuur van het moderne' of 'Massacultuur') of Tehatex (voor vwo: engagement of voor havo: natuur). De opdracht moet uitvoerbaar zijn bij een kunstwerk dat in de opstelling te zien* is. Stuur uw idee met duidelijke vermelding van de titel van het bijbehorend kunstwerk en uw naam en schoolnaam vóór 25 november 2013 o.v.v. eindexamenopdracht naar sips@boijmans.nl.

De beste ideeën
Uiteraard delen wij graag de (beste) inzendingen onder vermelding van uw naam en schoolnaam met de lezers van deze nieuwsbrief. En wie weet wordt uw opdracht of vraag opgenomen in een van onze onderwijsprogramma’s of kijkwijzers of op de collectie online. Voor de leukste, bijzonderste of meest inspirerende ingestuurde ideeën heeft het museum bovendien een aantal bijzondere prijzen: een museumles met uw hele klas, een Boijmans TV dvd box met alle elf afleveringen van het tweede seizoen of het collectieboek vormgegeven door Joost Grootens. 
De winnaars krijgen begin december van ons bericht.

* Tip: ter check of een kunstwerk in de opstelling te zien is: ga naar onze collectie online, vul de titel van het betreffende werk in het zoekvenster, open het werk en klik het tabvenster ‘objectgegevens’ open. Hierin staat waar het kunstwerk zich op het moment bevindt.

Terug