Nieuwsbrief
Kom naar de Erasmus familiedag
Herfstvakantie 2013

Erasmus Familiedag

De herfstvakantie blijft tot en met de laatste dag leuk! Op zondag 27 oktober viert het museum de komst van het kleine portret van de geleerde Rotterdammer met een Erasmus familiedag.

Rondleiding tijdens een familiedag in het museum. Foto is gemaakt door Fred Ernst.
Rondleiding tijdens een familiedag in het museum. Foto is gemaakt door Fred Ernst.

Desiderius Erasmus is geboren op 28 oktober 1466. Een dag voor zijn verjaardag, op zondag 27 oktober, is de Erasmus Familiedag in Museum Boijmans Van Beuningen. De hele dag kun je meedoen met rondleidingen, workshops en optredens. Kijk voor het hele programma van deze dag op de website.

Netjes leren eten

Erasmus wist heel goed hoe je je aan tafel moet gedragen. Hij schreef in 1530 zelfs een boek over tafelmanieren. In de workshop tijdens de familiedag kun je leren hoe Erasmus dacht over bijvoorbeeld gulzig zijn en met je mond vol eten. Is dit heel anders dan hoe jij het gewend bent?


Workshop over tafelmanieren. Foto is gemaakt door Fred Ernst.

Leren over Erasmus’ tijd

Je kunt de hele dag mee met een van de rondleidingen. Deze gaan langs het portret van Erasmus en langs objecten uit de collectie van het museum. Al deze werken vertellen je meer over het leven uit zijn tijd. Als je het portret van Erasmus, gemaakt door Lucas Cranach de Oude, mooi vindt, probeer het dan eens na te maken in de Kunst Studio!

Muzikaal optreden

Harm Goslink Kuiper ken je misschien wel van de multimediatour met Simon Sorgheloos. Hij schreef de liedjes die je hierin hoort. Hij schreef ook een lied over Erasmus. Tijdens de familiedag geeft Harm een optreden met de liedjes uit de tour en het speciale nieuwe nummer. Al deze liedjes kun je nu ook op CD kopen.

Terug