Nieuwsbrief
Dierenportretten
oktober 2013

Deirdre’s boekentip: Edith & Egon Schiele

Heb jij een bijnaam, een afkorting van je naam? Mijn dochter Tinker noemen we bijvoorbeeld Tink of Tinkie of Titi.

Voorkant van het boek ‘Edith & Egon Schiele’
Voorkant van het boek ‘Edith & Egon Schiele’

Er waren eens twee zusjes in Wenen. Die heetten Edith of Did of Ed, en Adele of Dele of Ad. Ze wonen tegenover een kunstschilder. Die schrijft hen een briefje: "Beste mejuffrouwen Ed&Ad of Ad&Ed. Gaan jullie mee naar de bioscoop? Jullie overbuur Egon Schiele". Ze worden allebei verliefd op hem. Als Egon soldaat wordt en in de oorlog gaat vechten, gaan hij en Edith snel trouwen. Zij maakt daarvoor zelf een jurk van een zwart-wit gestreept gordijn.
Hoe het verder gaat met de liefde van Edith en Egon kan je lezen in het boek “Edith & Egon Schiele”. Het is geschreven door Harriët van Reek, die ook de tekeningen in de stijl van Egon Schiele maakte.

Dit is alweer het tiende mooie kinderboek dat het Gemeentemuseum Den Haag liet maken. In dat museum hangt een portret dat Egon van Edith schilderde. Ga snel naar het Gemeentemuseum: tot en met 6 oktober zijn de originele tekeningen van Harriët van Reek in het museum te zien.

Deirdre Carasso
Deirdre werkt in het museum en is moeder van drie dochters. Ze vindt het heel leuk om samen met ze een boek te lezen. Alle bijzondere boeken over kunst tipt ze voor Boijmans Club kids!

Terug