Nieuwsbrief
Dierenportretten
oktober 2013

Nog meer te doen

De komende weken kun je van alles doen in het museum! Onder meer een theaterrondleiding en de Erasmus Familiedag.

Sarah Sorgheloos en kinderen tijdens de theaterrondleiding. Foto: Rinie Bleeker
Sarah Sorgheloos en kinderen tijdens de theaterrondleiding. Foto: Rinie Bleeker

Eerder in deze nieuwsbrief kon je lezen over de Boijmans Club workshop Dierenportretten schilderen die je komende zondag 6 oktober kunt doen in het museum. Terwijl jij schildert, kunnen jouw kleine broertjes en zusjes mee met Kunstluiers, waarin ze op reis gaan door het museum met museumknuffel Bo.

Theaterrondleiding

Wanneer je volgend weekend naar het museum komt, kun je op zondag 13 oktober mee met de Theaterrondleiding. Hierin ga je samen met Sarah Sorgheloos op zoek naar haar man Simon, die spoorloos is. De kunstwerken in het museum en voorwerpen in de mand van Sarah bevatten aanwijzingen die je de weg naar Simon wijzen.

Erasmus Familiedag

In de vorige nieuwsbrief stond er al kort iets over: op zondag 27 oktober staat het hele museum in het teken van de Rotterdamse geleerde Erasmus tijdens de Familiedag. Kom ook en doe mee met de speciale familierondleidingen, workshops en optredens. Hoe dacht Erasmus over tafelmanieren? Hoe leefde hij zo’n 500 jaar geleden? En waar in Rotterdam stond precies zijn wieg? Kijk op de website voor meer informatie.

Terug