Nieuwsbrief
Feestelijke opening Oskar Kokoschka
17 september 2013

Meer openingen in het najaar

Op uitnodiging van Museum Boijmans Van Beuningen maakt de in Berlijn werkende Sabine Hornig (1964) dit najaar een zaalvullende installatie voor de serie Sensory Spaces. Theatermaker Peter Zegveld toont vanaf 12 oktober een tiental installaties in de Serrazaal. Een tentoonstelling over Marcel Duchamp is te zien in het Prentenkabinet.

Logo Sensory Spaces. Ontwerp: Thonik
Logo Sensory Spaces. Ontwerp: Thonik

Met een nieuwe, site-specific installatie, wordt het werk van Sabine Hornig in Sensory Spaces voor het eerst in Nederland getoond. De kunstenaar onderzoekt in haar werk de ervaring en herinnering van ruimte. De serie solotentoonstellingen ‘Sensory Spaces’ in de Willem van der Vorm Galerij startte met Oscar Tuazon. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de architecturale eigenschappen van de ruimte naar zijn of haar hand te zetten.

De tentoonstelling Sensory Spaces 2 - Sabine Hornig is te zien van 12 oktober 2013 tot en met 26 januari 2014.


Peter Zegveld, Lacoön, 2013

Peter Zegveld - Beelden en installaties
Dit najaar toont het museum voor het eerst werk van beeldend kunstenaar en theatermaker Peter Zegveld (1951). Peter Zegveld is vooral bekend van zijn werk voor theater gezelschappen als Orkater en televisie series voor de VPRO. Naast theater en televisieproducties maakt Zegveld installaties die de werking van licht, lucht, geluid en zwaartekracht beproeven. In en om de Serrazaal zal een tiental installaties te zien zijn. Parallel aan de tentoonstelling verschijnt een publicatie over het brede oeuvre van Zegvelds werk. Deze publicatie is vanaf de opening op 12 oktober te koop in de museumwinkel.

De tentoonstelling 'Beelden en installaties' staat van 12 oktober 2013 t/m 12 januari 2014. Op zondag 20 oktober krijgt het publiek met het concert ‘Scherzo Mechanica’ een kijkje in de keuken van Peter Zegveld.


De doos in een koffer, Van of door Marcel Duchamp of Rrose Sélavy, collectie Museum Boijmans Van Beuningen

Marcel Duchamp, kunstenaar ~ knutselaar
Wie aan de readymades van Marcel Duchamp (1887-1968) een persoonlijke betekenis toekent, krijgt steevast te horen dat het louter speculeren is wat hij doet. Dat het strijdig is met wat Duchamp zelf over zijn beweegredenen heeft gezegd.” Kunsthistoricus Bert Jansen deed onderzoek naar Duchamp en plaatst zijn werk in een nieuwe context. Op woensdag 6 november vertelt hij over zijn onderzoek en de tentoonstelling 'Marcel Duchamp, kunstenaar ~ knutselaar' in het Prentenkabinet tijdens ‘De conservator vertelt’. Meer informatie en aanmelden via de website.

De tentoonstelling 'Marcel Duchamp, kunstenaar ~ knutselaar' is te zien vanaf 12 oktober 2013 t/m 19 januari 2014.

Terug