Nieuwsbrief
Feestelijke opening Oskar Kokoschka
17 september 2013

Dalí’s keren terug naar thuishaven Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen pakt uit met een presentatie van ruim vijfentwintig werken uit de topcollectie surrealisten, aangevuld met drie zeldzame bruiklenen uit de collectie van het Reina Sofía. Olieverfschilderijen, assemblages en readymades tonen het surrealisme in Rotterdam.

Salvador Dalí, Mae West Lips Sofa, 1938, hout en wol, 92 x 215 x 66 cm. Bruikleen: Stichting Museum Boijmans Van Beuningen 2003.
Salvador Dalí, Mae West Lips Sofa, 1938, hout en wol, 92 x 215 x 66 cm. Bruikleen: Stichting Museum Boijmans Van Beuningen 2003.

De collectie surrealisten van Museum Boijmans Van Beuningen behoort tot de absolute wereldtop. Niet voor niets reisden zeven olieverfschilderijen van Salvador Dalí uit de collectie van Boijmans de afgelopen tien maanden naar grote tentoonstellingen in Parijs en Madrid. De terugkeer van de schilderijen gaat gepaard met een presentatie met ruim vijfentwintig werken van surrealisten, onder wie Man Ray, Yves Tanguy, Max Ernst en Francis Picabia. In het oog springend zijn Dalí’s sensuele Mae West Lips Sofa (1938) en het in 2010 gerestaureerde monumentale drieluik 'Landscape with a girl skipping rope'. Bekijk een video over de restauratie van dit werk op ARTtube.

Nodig gerust iemand uit voor de opening van de tentoonstelling op 21 september. Stuur een e-card!

Terug