Nieuwsbrief
Feestelijke opening Oskar Kokoschka
17 september 2013

Feestelijke opening

Aanstaande zaterdag is de feestelijke opening van twee tentoonstellingen. Na een debat tussen vier internationale Kokoschka experts nodigt het museum u uit het glas te heffen op de tentoonstellingen en een najaar vol inspirerende kunst.

Champagne tijdens een opening. Foto: Fred Ernst
Champagne tijdens een opening. Foto: Fred Ernst

U bent van harte welkom om 15:00 uur voor de officiële opening van de grote Kokoschka tentoonstelling door minister van Veiligheid en Justitie, de heer Ivo Opstelten. Tijdens het debat dat hieraan voorafgaat gaan Dr. Patrick Werkner, directeur van het Kokoschka-Zentrum in Wenen, kunsthistorica Régine Bonnefoit en kunsthistorica Dr. Katharina Erling in discussie over het werk van Oskar Kokoschka. Aan de hand van de acht thema's in de tentoonstelling analyseren deze bekende Kokoschka experts uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland het beeld van de mens in Kokoschka's werk, en van het dier als tegenhanger en spiegelbeeld van de mens. Het debat wordt geleid door Beatrice von Bormann, gastconservator van Museum Boijmans Van Beuningen, en vindt plaats van 13.00 uur tot 14.30 uur in het Auditorium. Meld u hier aan om bij dit debat aanwezig te zijn.

Tegelijkertijd opent de tentoonstelling 'Surrealisme à la Dalí in Rotterdam'.

Klik hier voor het uitgebreide openingsprogramma. Nodig gerust een vriend of familielid uit om mee te gaan naar de opening op 21 september: stuur een Kokoschka e-card.

Aapjes kijken
Wilt u alvast meer weten over Oskar Kokoschka? In het absurdistische Boijmans TV vertelt rondleidster Bregje van de Laar vol enthousiasme over Kokoschka's schilderij ‘Mandril’. Bekijk de aflevering ‘Aapjes kijken’ hier. Bekijk op ARTtube.nl ook de video waarin rondleidster Bregje de meesterschilder postuum interviewt; vanaf eind september online.

Terug