Nieuwsbrief
Kijkdozen en muurtekeningen
augustus 2013

Deirdre’s boekentip

“Herinner je je nog dat ik vertelde over de boeken van Marije Tolman, met al die mooi getekende dieren? Ze heeft nu een nieuw boek gemaakt, samen met Jerry Goossens. Het heet 'Springende pinguďns en lachende hyena's' ".

Omslag van het boek
Omslag van het boek "Springende pinguďns en lachende hyena's"

“Op elke pagina staat een bijzonder, vreemd, soms bijna niet te geloven weetje over een dier. Marije Tolman heeft daar dan hele mooie, kleurige en grappige tekeningen bij gemaakt. Zo bijzonder, dat elke illustratie een kunstwerk op zich is. Mijn favoriet zijn die van de onder water zwemmende Sumatraanse tijger en de okapi's in het donkere oerwoud. En je leert ook nog veel van dit boek: wist jij dat een krekel met zijn knieën hoort? Of dat een baardaap heel hard gaat huilen om zijn vijanden af te schrikken? En wie gelooft er dat de poten van de Maraboe wit zijn omdat het beest er telkens op poept? En o ja, ijsberen zijn, net als de meeste kunstenaars, linkshandig.”

Als je het boek “Springende pinguïns en lachende hyena’s” koopt, wordt een deel van de opbrengst aan een dierentuin geschonken.

Deirdre Carasso
Deirdre werkt in het museum en is moeder van drie dochters. Ze vindt het heel leuk om samen met ze een boek te lezen. Alle bijzondere boeken over kunst tipt ze voor Boijmans Club kids!

Terug