Nieuwsbrief
Kijkdozen en muurtekeningen
augustus 2013

Erasmus familiedag

Het museum organiseert een speciale familiedag met tal van activiteiten rondom het nieuwste schilderij in de collectie van het museum: het portret van Desiderius Erasmus.

Uitsnede van het portret van Desiderius Erasmus door Lucas Cranach de Oude uit ca. 1530-1536
Uitsnede van het portret van Desiderius Erasmus door Lucas Cranach de Oude uit ca. 1530-1536

Het museum heeft er een schilderij bij: het portret van Desiderius Erasmus, gemaakt door Lucas Cranach de Oude. Dit schilderij is extra speciaal omdat het heel oud en heel mooi is. Daarnaast is Erasmus zeer belangrijk geweest voor zijn geboortestad Rotterdam. Dit maakt het extra bijzonder dat het portret vanaf 12 oktober te zien is in een Rotterdams museum. Museum Boijmans Van Beuningen leent het schilderij voor langere tijd van de Erasmusstichting en is dan continu in het museum te zien.

Familiedag

Op zondag 27 oktober, vlak voor de geboortedag van Desiderius Erasmus, organiseert Museum Boijmans Van Beuningen een familiedag die in het teken staat van de beroemde Rotterdammer. Met familierondleidingen en workshops kun je met jouw ouders, broertjes, zusjes in het leven van Erasmus duiken. Doe bijvoorbeeld mee met een workshop tafelmanieren, waarin je leert hoe Erasmus vond hoe je je aan tafel moest gedragen. Of bekijk een korte animatiefilm waarin het portret van het Erasmus tot leven komt.

Op de website vind je meer informatie over deze dag.

Terug