Nieuwsbrief
Kijkdozen en muurtekeningen
augustus 2013

Kleurrijke muurtekeningen in de Espressobar

De muren van de Espressobar in het museum worden elke twee jaar voorzien van een nieuw kunstwerk. Dit keer heeft Pam Emmerik de eer ze te versieren.

De muurschilderingen ‘Ook Duende’ van Pam Emmerik en René Daniëls
De muurschilderingen ‘Ook Duende’ van Pam Emmerik en René Daniëls

De kleurige schilderingen zijn gemaakt met acrylverf en met een viltstift direct op de muren van de Espressobar getekend. Kunstenaar Pam Emmerik heeft de afgelopen weken samen met René Daniëls op de muren getekend. Ze zijn gebaseerd op een aantal tekeningen van Emmerik die het museum ook in de collectie heeft.

‘Ook Duende’

De naam van de muurtekeningen in de Espressobar is ‘Ook Duende’. Pam Emmerik baseerde de tekeningen op het Spaanse begrip ‘duende’ wat een stoere stroming in de kunst betekent. De hernieuwde inrichting in de Espressobar wordt officieel geopend op 21 september, maar je kunt de muurtekeningen nu al komen bekijken.

Boijmans Gangnam Style

Pam Emmerik ken je vast nog wel van de ARTtube video waarop ze tijdens een lezing alle aanwezigen uitnodigde ‘Gangnam Style’ te dansen. Hiermee steunde ze collega-kunstenaar Ai Weiwei die wordt onderdrukt door de Chinese regering.

Terug