Nieuwsbrief
Zomer in Rotterdam
augustus 2013

Architectenselectie Collectiegebouw

Vijf architectenbureaus maken schetsontwerp voor Collectiegebouw in Museumpark.

Foto: Hans Wilschut
Foto: Hans Wilschut

Museum Boijmans van Beuningen werkt samen met de gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen aan een nieuw te bouwen Collectiegebouw in het Museumpark.
De volgende vijf geselecteerde top architecten/combinaties mogen nu een schetsontwerp maken voor het Collectiegebouw: Architectenbureau Koen van Velsen, de Zwitserse Harry Gugger Studio in combinatie met Barcode Architects, MVRDV, Neutelings Riedijk Architecten en NIO architecten in combinatie met het Chinese MAD architects & OKRA landschapsarchitecten.

Internationale blikvanger
Wie het Collectiegebouw straks betreedt, komt een spectaculair en uitnodigend gebouw binnen, waarmee het Museumpark er een blikvanger van internationale allure bij krijgt.

Het nieuwe gebouw is nodig omdat de huidige depots van Museum Boijmans Van Beuningen niet meer voldoen aan de moderne eisen. Het Collectiegebouw zal niet alleen het museum in staat stellen om zijn eigen collectie op het hoogste niveau te behouden en beheren, ook particuliere verzamelaars kunnen hun collecties aan de zorg van het museum toevertrouwen. De faciliteiten en expertise van het museum zijn voor verzamelaars op huurbasis beschikbaar.
Daarnaast zal het Collectiegebouw ook deels voor het publiek toegankelijk zijn. In de publieksruimten toont het museum graag wat het ‘werken met kunst’ inhoudt.

Tentoonstelling schetsontwerpen
In het najaar zullen de vijf schetsontwerpen te zien zijn in een tentoonstelling in het museum. Het publiek kan dan meekijken met de beslissing die de jury heeft genomen voor het winnende schetsontwerp.

Terug