Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief september
september 2013

Grootse schilderkunst in rauwe loods

Nog tot en met 29 september is de indrukwekkende tentoonstelling ‘Onderzeebootloods – XXXL Painting’ in de Rotterdamse haven te bezoeken. Drie schilders, Klaas Kloosterboer, Jim Shaw en Chris Martin tonen er hun schilderijen van formaat.

Jim Shaw, Labyrinth: I dreamed I was taller than Jonathan Borofski, 2009
Jim Shaw, Labyrinth: I dreamed I was taller than Jonathan Borofski, 2009

Uiteenlopende schilders
De in Amsterdam gevestigde Nederlander Klaas Kloosterboer (Schermer, 1959) wordt in dit drietal gezien als de ‘bommenwerper’: hij experimenteert met zijn werken waardoor deze de vorm en de verschijning van het schilderen veranderen. Chris Martin (1954) woont en werkt in New York en is het ‘schildersbeest’: hij gebruikt zijn energie om van elk schilderij een explosie van kleur en kracht te maken. Jim Shaw uit Los Angeles kan worden gezien als de ‘verteller’: hij tekent en schildert in een figuratieve, soms cartooneske stijl op gebruikte filmdecors.

De locatie
De onderzeebootloods, met unieke industriële uiterlijk uit de jaren dertig van de vorige eeuw, is de grootste tentoonstellingsruimte van Nederland. De loods is goed bereikbaar met de aqualiner vanaf de Erasmusbrug of via openbaar vervoer vanaf Zuidplein.
Voor meer informatie over de tentoonstelling klik hier.
Voor meer informatie over de vaartijden van de Aqualiner zie www.aqualiner.nl

Onderwijsgroepen en reserveren
Voor groepen van het Voortgezet Onderwijs is een bezoek aan de Onderzeebootloods een bijzonder uitstapje voor het begin van het nieuwe schooljaar. Het is mogelijk een rondleiding over de tentoonstelling te boeken. De rondleiding duurt een uur. Entree voor leerlingen tot en met 18 jaar is gratis.
Klik hier voor meer informatie en om te reserveren.

Terug