Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief september
september 2013

Erasmus in het museum: gratis museumles voor snelle beslisser

Dankzij de Erasmusstichting heeft het museum een prachtig portret van Erasmus in langdurig bruikleen gekregen Ún een bijzonder onderwijsprogramma over Desiderius Erasmus kunnen ontwikkelen. De eerste twintig klassen die zich aanmelden voor deze bijzondere Erasmus-museumles krijgen het gratis aangeboden.

Lucas Cranach de Oude, Portret van Desiderius Erasmus, ca. 1530-1536
Lucas Cranach de Oude, Portret van Desiderius Erasmus, ca. 1530-1536

Presentatie
Vanaf 13 oktober is het portret van Erasmus, geschilderd omstreeks 1530-1536 door Lucas Cranach de Oude, in het museum te zien. Het wordt gepresenteerd te midden van andere bijzondere portretten van Erasmus, van onder andere Albrecht Dürer en Antonie van Dijck. Daarnaast wordt er een bijzonder lied geschreven met ondersteundende animatie video waarin blijkt hoe verrassend actueel Erasmus’ ideeën ook nu nog zijn.

Museumles
Tijdens de museumles van Erasmus maken de leerlingen kennis met het portret van Erasmus maar ook met zijn ideeën en zijn tijd. Aan de hand van verschillende kunstwerken en voorwerpen uit zijn tijd bekijken, bespreken en ervaren de leerlingen diverse aspecten van zijn gedachtegoed. Hoe dacht Erasmus over opvoeding en etiquette? Wat is een humanist? En wat hoe komt het dat wij Erasmus nog steeds kennen? De les sluit aan bij de Canon van de Nederlandse Geschiedenis.

Speciale actie
Zou u deze museumles met uw klas willen volgen? Reageer dan snel want de eerste twintig klassen krijgen de museumles kosteloos aangeboden. Klik hier om direct naar de onderwijspagina over Erasmus te gaan voor meer informatie en om te kunnen reserveren. Met de Turingmuseumbus is het vervoer van school naar het museum en terug ook nog eens kosteloos!

Terug