Nieuwe aanwinst: ‘Laat je haar neer’ van Pipilotti Rist

Elixir: het video-organisme van Pipilotti Rist, installatie zicht, 2009
Elixir: het video-organisme van Pipilotti Rist, installatie zicht, 2009

Nieuwe aanwinst
‘Laat je haar neer’ van Pipilotti Rist

Museum Boijmans Van Beuningen en H+F Mecenaat stellen Pipilotti Rist in staat een permanente video-installatie te realiseren naar aanleiding van de succesvolle tentoonstelling ‘Elixir: het video-organisme van Pipilotti Rist’. Deze video-installatie ‘Laat je haar neer’ zal te zien zijn in het trappenhuis in het gratis entreegebied van het museum.

Bovenin het trappenhuis realiseert Pipilotti Rist de permanente video-installatie ‘Laat je haar neer’. De bezoeker klimt in een groot uitgespannen net van dik touw. Liggend kan men de nieuwste video van Pipilotti Rist bekijken. Het is tevens mogelijk om te schakelen naar andere kanalen waar videokunst uit de museumcollectie is te zien.

Feestelijke opening
In het bijzijn van verzamelaar Han Nefkens en Pipilotti Rist opent op zaterdag 4 juli 2009 de video-installatie ‘Laat je haar neer’ van Pipilotti Rist op feestelijke wijze. De opening valt samen met de viering van het 160-jarig bestaan van Museum Boijmans Van Beuningen. Deze jubileumdag organiseert het museum vele activiteiten en is tevens gratis toegankelijk. Voor het volledige programma: zie www.boijmans.nl.

H+F Mecenaat
Han Nefkens werkt exclusief samen met Museum Boijmans Van Beuningen in de Stichting H+F Mecenaat, opgericht in 2005. Het H+F Mecenaat stelt zich ten doel op een internationaal niveau hedendaagse kunst en kunstenaars te stimuleren en onder de aandacht te brengen van een nieuw publiek. Dit doel wordt bereikt door van een geselecteerd gezelschap kunstenaars gedurende enkele jaren projecten en tentoonstellingen in Museum Boijmans Van Beuningen te initiëren en mogelijk te maken, zoals de huidige tentoonstelling van Pipilotti Rist.

Laatste kans
De tentoonstelling ‘Elixir: het video-organisme van Pipilotti Rist’ is nog te zien tot en met 10 mei. Het museum toont negen recente werken van Pipilotti Rist, gemaakt in de periode 2001-2009, in een 1500m2 grote installatie van semi-transparante wanden.

De video-installatie ‘Laat je haar neer’ is mogelijk gemaakt door het H+F Mecenaat en de BankGiro Loterij.

Terug