Volg online ‘the making of’ The Future of Fashion is Now

Foto: Jouke Bos.

Persbericht

Volg online 'the making of' The Future of Fashion is Now online
20 maart 2014

Vanaf vandaag is het maakproces van de tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ online te volgen. Op www.futureoffashion.nl geven de betrokken scouts, modeontwerpers en conservator inzicht in de totstandkoming van de grote najaarstentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen. Het online platform is een initiatief van Han Nefkens Fashion on the Edge en een primeur voor het museum. 

Op het nieuwe online platform delen zes modeontwerpers hun werkproces. Zij maken speciaal voor de tentoonstelling nieuw werk op het raakvlak van kunst en mode. Modeprofessionals waaronder Karin Swerink (hoofdredacteur Vogue Nederland), José Teunissen (Professor Modevormgeving ArtEZ) en modeduo Viktor&Rolf gaan samen met de ontwerpers en volgers in discussie over de thema’s van de tentoonstelling. “Welke mogelijkheden bieden nieuwe innovaties voor jonge modeontwerpers?” En:
“Is het huidige modesysteem met elk half jaar een nieuwe collectie wel wenselijk?” De discussies op de website leiden dit najaar tot de tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen, te zien vanaf 11 oktober 2014.

Wereldwijd netwerk
De website visualiseert het wereldwijde netwerk van jonge ontwerpers en scouts die actief op zoek zijn naar vernieuwing van het modesysteem. Vanuit Brazilië tot Servië en van Nigeria tot India tonen zij hun visie op de toekomst van de mode.

Tentoonstelling
‘The Future of Fashion is Now’ neemt de bezoeker mee op reis langs de meest vernieuwende mode van over de hele wereld, met werk van onder anderen Viktor&Rolf, Christophe Coppens (België), Craig Green (Verenigd Koninkrijk) en Hussein Chalayan (Cyprus). Werken van zo’n vijftig internationale ontwerpers zijn te zien, van gerenommeerd modehuis tot jong aanstormend talent. De tentoonstelling gaat in op de kritische positie die modeontwerpers wereldwijd innemen ten opzichte van het modesysteem en de rol van kleding in de huidige maatschappij. De selectie - van kleding en accessoires tot video’s en installaties - is dit najaar tezien in de 1500 m2 grote tentoonstellingsruimte van het museum.

Han Nefkens Fashion on the Edge
Han Nefkens Fashion on the Edge is een initiatief van schrijver, mecenas en kunstactivist Han Nefkens en mode-expert José Teunissen in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen. Het initiatief heeft als missie modetalent te ondersteunen dat werkt op het raakvlak van mode en kunst, initieert commissies en ondersteunt onderzoek naar waardevolle veranderingen in de modescene. De Han Nefkens Fashion on the Edge Award biedt ontwerpers de mogelijkheid nieuw werk te maken, dat vervolgens in langdurig bruikleen wordt gegeven aan het museum.

De website www.futureoffashion.nl is gemaakt door SuperHeroes.

Terug