Ina Klaassen nieuwe zakelijk leider

Ina Klaassen; zakelijk leider en plaatsvervangend directeur Museum Boijmans Van Beuningen. Foto Fred Ernst.

Persbericht

Ina Klaassen nieuwe zakelijk leider
29 augustus 2013

Vanaf 1 november 2013 is Ina Klaassen aangesteld als zakelijk leider en plaatsvervangend directeur van Museum Boijmans Van Beuningen. Klaassen is momenteel nog directeur van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en daarvoor was zij onder meer adjunct-directeur van de dienst Kunst en cultuur van de gemeente Rotterdam. Zij heeft in deze functies veel ervaring opgedaan die voor het museum van grote waarde is.

In haar nieuwe functie wordt Ina Klaassen onder meer sectorhoofd bedrijfsvoering en plaatsvervangend directeur, in welke hoedanigheden zij strategisch en inhoudelijk het museum gaat ondersteunen en versterken.

Ina Klaassen (1969): ‘’De specifieke dynamiek en de creativiteit waarmee Boijmans steeds weer zoekt naar manieren om te investeren in de toekomst spreken mij bijzonder aan. De functie van zakelijk leider vind ik boeiend omdat deze zowel intern als extern is georiënteerd en draait om het scheppen van voorwaarden die het functioneren van het museum in al zijn facetten mogelijk maakt. Het museum heeft in de afgelopen jaren grote ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van programmering, publieksontwikkeling en bedrijfsvoering. De programmering spreekt een breder publiek aan, de relatie met de stad en de Rotterdammers is versterkt. Tegelijkertijd is de context waarin het museum opereert veranderd door de flinke bezuinigingen op cultuur. Het museum ondervindt hiervan de gevolgen in het cultuurplan 2013-2016. Het Collectiegebouw biedt echter weer belangrijke ontwikkelingskansen voor de toekomst. Ik hoop dat mijn ervaring bij deze ontwikkeling een waardevolle toevoeging kan zijn.’’

Vanuit het cultuurbeleid bij de gemeente Rotterdam is Ina Klaassen mede verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling en realisatie van een aantal grote bouwprojecten in Rotterdam; zoals de nieuwbouw van Museum Boijmans Van Beuningen, Las Palmas, en Lantaren-Venster. De ontwikkeling van het Collectiegebouw in het Museumpark, waarvan de deuren in 2017 openen, wordt een prachtig nieuw bouwproject waar ze vanuit het museum nauw bij betrokken zal zijn.

Ina Klaassen volgt Patty Wageman op die sectorhoofd Collectie en onderzoek is geworden binnen het museum na het onverwachte overlijden van Jonieke van Es afgelopen november.

Terug