Eerste tentoonstelling Christophe Coppens in Boijmans

Persbericht

Christophe Coppens
EVERYTHING IS LOCAL, Landscape 1
9 maart - 26 mei 2013

Op 9 maart opent de tentoonstelling van de Belgische Christophe Coppens in Museum Boijmans Van Beuningen.

Christophe Coppens (België, 1969) was 21 jaar lang actief als ontwerper van accessoires. Zowel voor zijn eigen label als voor andere ontwerpers. 5 mei 2012 besloot hij zijn bedrijf te sluiten en alle activiteiten binnen de mode stop te zetten. Zijn meest persoonlijke reden hiervoor was zijn jarenlange dilemma tussen mode en kunst.

Coppens: "Je kunt geen goed kunstenaar zijn met de mentaliteit van een mode-ontwerper. Part-time kunstenaar zijn, is me niet gelukt."

Zijn eerste werk als ‘full-time artist’ genaamd “EVERYTHING IS LOCAL, Landscape 1” is gemaakt in opdracht van H+F Fashion on the Edge en zal voor het eerst te zien zijn in Museum Boijmans Van Beuningen.

H+F Fashion on the Edge
H+F Fashion on the Edge, een initiatief van Han Nefkens en José Teunissen in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen, focust zich op het grensgebied tussen mode en beeldende kunst. H+F Fashion on the Edge is opgericht in 2006 en heeft inmiddels geïnvesteerd in de ontwikkeling van jurken en installaties van Viktor & Rolf, Hussein Chalayan en vele anderen. Als onderdeel van de H+F Collection zijn deze stukken in langdurig bruikleen gekomen bij Museum Boijmans Van Beuningen.

Design in Boijmans
Museum Boijmans Van Beuningen is hét museum in Nederland waar nationaal en internationaal ontwerptalent een podium heeft. Binnen het programma ‘Design in Boijmans’ worden bijzondere tentoonstellingen georganiseerd. In het voorjaar van 2013 staat het museum in het teken van het ambacht tijdens de grote tentoonstelling Hand Made: Lang leve het ambacht. Met de meest uitzonderlijke voorbeelden van het kunstambacht uit heden en verleden, demonstraties van vaklieden, tal van workshops en Hand Made markten. Daarnaast worden nieuwe actuele tentoonstellingen gepresenteerd in de serie Design Columns en is de nieuwe opstelling van de collectie vormgeving te zien. In 2014 wordt de opvolger van ‘The Art of Fashion’ uit 2009 in het museum gepresenteerd. Ook deze mode- tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met H+F Fashion on the Edge.

Terug