Art Rocks!

Persbericht

Boijmans presenteert kunst en muziek in Art Rocks!
1 februari 2012

Art Rocks!, een cross-mediaal project dat een brug slaat tussen kunst en muziek, wordt dit voorjaar gelanceerd door Museum Boijmans Van Beuningen. Een project vol muzikale verrassingen in het museum. Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.

Museum Boijmans Van Beuningen nodigt muzikanten uit om zich te laten inspireren door iconen uit de museumcollectie. Art Rocks! bestaat uit een grote landelijke muziekcompetitie, verschillende workshops, evenementen en concerten in het museum en een muzikale multimediatour. Art Rocks! wordt gelanceerd tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 10 maart 2012. De grote finale van de muziekwedstrijd vindt plaats in juni, met optredens van de finalisten.

Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie
In samenwerking met De Grote Prijs van Nederland, een van de grootste en meest bekende muziekwedstrijden van Nederland, organiseert Museum Boijmans Van Beuningen de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie. Het museum nodigt alle muzikanten in Nederland uit om een nummer te maken, geïnspireerd door een kunstwerk uit het museum. Bijvoorbeeld Bruegels beroemde Toren van Babel, het danseresje van Degas of de befaamde telefoon met kreeftenhoorn van Dalí. Bands, singer-songwriters, rappers, electro-producers en jazz-artiesten: muzikanten uit alle genres kunnen deelnemen. Deelname gaat als volgt: laat je inspireren door een van de kunstwerken op de speciale website www.artrocks.nl. Maak een eigen nummer bij het kunstwerk en upload het zelfgecomponeerde nummer op de website. Bezoekers van de website kunnen de inzendingen beluisteren en stemmen op hun favoriet. Het publiek kiest samen met een professionele jury tien finalisten, die hun nummer ten gehore mogen brengen tijdens een afsluitend event in het museum. Tijdens deze grootse finale in juni kiest het publiek de winnaar van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie.

Art Rocks! Workshops & Events
Tijdens Art Rocks! organiseert het museum drie maanden lang, in samenwerking met de Rotterdamse stichting Music Matters, een uitgebreid programma voor jong en oud met muziekworkshops, jamsessies, masterclasses, museumconcerten en nog veel meer.

BankGiro Loterij
Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Volgens de BankGiro Loterij biedt Art Rocks! een originele invalshoek om de museumcollectie te ontsluiten. Het project laat op een laagdrempelige wijze een nieuw publiek kennismaken met kunst.

Ongeveer 700.000 Nederlanders spelen mee met de BankGiro Loterij. Zij maken kans op prijzen en steunen molens, musea en monumenten in Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers in 2010 ruim zestig miljoen euro bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Zo kon de Hermitage Amsterdam dankzij een grote bijdrage van de loterij gerealiseerd worden. Deelnemers van de BankGiro Loterij steunen ook publieksfavorieten zoals Museum Boijmans Van Beuningen, Beeld en Geluid, het Spoorwegmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, Vereniging Hollandsche Molen en Paleis Het Loo.

De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie is georganiseerd in samenwerking met De Grote Prijs van Nederland. De Art Rocks! Workshops & Events zijn georganiseerd in samenwerking met Music Matters.

Terug