Talkshow Rotterdam Designprijs

Talkshow Rotterdam Designprijs, foto Kayleigh Burgmeijer Talkshow Rotterdam Designprijs, foto Kayleigh Burgmeijer Talkshow Rotterdam Designprijs, foto Kayleigh Burgmeijer

Persbericht

Talkshow Rotterdam designprijs 2011
11 januari 2012

Op zondagmiddag 15 januari vindt in Museum Boijmans Van Beuningen de tweede talkshow rondom de nominaties van de Rotterdam designprijs 2011 plaats. Het publiek kan discussiëren en stemmen op het favoriete ontwerp voor de Premsela Publieksprijs.

Van het Vlaamsch Broodhuys, tot kostuums voor Black Eyed Peas; de nominaties van de Rotterdam designprijs 2011 waren nooit eerder zo divers. Eind 2011 werd de tentoonstelling met de vijftien genomineerde projecten in Museum Boijmans Van Beuningen geopend. Het publiek heeft in de tentoonstelling, via de App en de website inmiddels 6000 stemmen uitgebracht voor de Premsela Publieksprijs. Koplopers zijn de Light Blubs & inrichting vanLlove Hotel en het Vlaamsch Broodhuys.

Op zondag 15 januari om 14.00 uur organiseert Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode in de tentoonstelling de tweede talkshow waarbij de scouts met elkaar en het publiek in debat gaan over de nominaties. De aanwezige scouts zijn Aziz Bekkaoui, en het ontwerpduo Blom en Moors. Ook zijn een aantal genomineerden aanwezig waaronder Jeanne van Heeswijk, Bas van Abel van Waag Society, Bart Hess en de ontwerpers van Rietveld Landscape. Tim Vermeulen, programmamanager van Premsela, is moderator van het event.

Laatste stemming en slotdebat
In februari krijgt het publiek wederom kans om te discussiëren over de nominaties van de Rotterdam designprijs. Op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 februari vinden op de beursvloer van Object Rotterdam om 15.30 uur talkshows plaats met vakmensen. Hier worden de laatste stemmingen voor de Premsela Publieksprijs gepolst. Op zondag 12 februari wordt in een slotdebat met een internationale jury de winnaar van de Rotterdam designprijs 2011 en de winnaar van de Premsela Publieksprijs bekendgemaakt.

Is Dit Nu Design?
Zaterdag 7 januari was de kick-off van een zesdelige reeks televisie uitzendingen over de Rotterdam designprijs. Avro Kunstuur zendt wekelijks op zaterdag om 17.00 uur, tot aan de uitreiking van de prijs op 12 februari, een aflevering uit onder de noemer Is Dit Nu Design. De betrokkenen bij de designprijs komen in deze televisie-uitzending aan het woord en de scouts beargumenteren hun nominaties. Iedere aflevering toont een serie actuele, vooruitstrevende, en inspirerende Nederlandse ontwerpen en projecten.

Partners
De Rotterdam designprijs 2011 wordt georganiseerd door Stichting Designprijs Rotterdam, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Museum Boijmans Van Beuningen. De Rotterdam designprijs 2011 is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Terug