Eerste buitenlandse conservator

foto: Kees Spruijt

Persbericht

Boijmans verwelkomt eerste buitenlandse conservator
15 december 2011

Per 1 januari komt de Italiaanse Francesco Stocchi het conservatorenteam van Museum Boijmans Van Beuningen versterken als conservator moderne en hedendaagse kunst. Stocchi werkt al enige jaren als curator, schrijver en uitgever. Directeur Sjarel Ex: “De aanstelling van Stocchi ondersteunt de ambities van het museum in het internationale kunstenveld”.

Francesco Stocchi (1975, Rome) is opgeleid in Rome en werkt sinds enkele jaren vanuit Wenen aan internationale projecten. Vanaf januari vestigt hij zich in Rotterdam. “Ik voel me bevoorrecht om deel uit te maken van deze prestigieuze instelling met een van de meest opmerkelijke collecties ter wereld. Tentoonstellingen in Boijmans hebben altijd een internationaal en interdisciplinair karakter. Ik kijk ernaar uit dit voort te zetten’’, aldus Francesco Stocchi.

Naast het organiseren van diverse tentoonstellingen in Europa, schrijft Stocchi artikelen voor verschillende bladen waaronder regelmatig recensies voor Artforum. Ook schreef hij diverse essays voor museumcatalogi en monografieën over kunstenaars als Gelatin, Cindy Sherman, Arcangelo Sassolino en Dan Colen. In 2010 richtte hij AGMA magazine op. Hierin worden beeldrecensies gepubliceerd van huidige -en bijzondere tentoonstellingen uit het verleden. Daarnaast is Stocchi bezig met een serie visuele monografieën, waarvan de eerste editie over Francesca Woodman gaat.

Internationale positie

In deze roerige tijden vindt Museum Boijmans Van Beuningen het belangrijk om over de eigen landsgrenzen te kijken. Het museum opereert in een internationale omgeving, waarin Nederlandse instellingen en kunstenaars een belangrijke positie innemen. Met het aanstellen van de eerste buitenlandse conservator wil Museum Boijmans Van Beuningen deze internationale positie versterken en uitbouwen. Francesco Stocchi is in zijn functie verantwoordelijk voor tentoonstellingen, waarin niet-Nederlandse kunst een grote rol speelt.

Noot voor de redactie
Francesco Stocchi is beschikbaar voor interviews. Voor een afspraak, meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing en communicatie, telefoon +31 (0)10 - 44.19.561 of pressoffice@boijmans.nl. Bij publicatie graag vermelden: www.boijmans.nl

Terug