Nieuw hoofd sector Presentatie

PERSBERICHT
7 januari 2007

Cathy Jacob nieuw hoofd sector Presentatie Museum Boijmans Van Beuningen

De directeur van Museum Boijmans Van Beuningen heeft Cathy Jacob per 1 april 2008 aangesteld als hoofd van de Sector presentatie. In deze functie maakt ze tevens deel uit van Managementteam. Cathy Jacob volgt Rein Wolfs op die nu werkzaam is als artistiek directeur van Kunsthall Fridericianum in Kassel, Duitsland.

Cathy Jacob (Rotterdam, 1970) heeft ruime ervaring opgedaan met leiden van grote publieksprojecten bij het Kunstgebouw, stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland, waar ze op dit moment werkzaam is als hoofd afdeling Publieksprojecten en evenementen, en lid van het managementteam. Daarnaast vervult ze enkele nevenfuncties waaronder Commissielid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, commissielid Rotterdamse dienst voor Kunst en Cultuur, Vice-voorzitter CBK Utrecht en ze is redacteur voor het blad BK-Informatie.

In eerdere functies was Cathy Jacob onder andere verantwoordelijk was voor de beeldende kunstprogrammering van Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 in het team van Bert van Meggelen. Ervaring met het maken van tentoonstellingen deed ze ook op bij het Kunstgebouw en in de CBK’s in Leiden en Rotterdam.

In haar nieuwe functie gaat Cathy Jacob het presentatie- en educatiebeleid en -programma van het museum op hoog (inter)nationaal niveau verder ontwikkelen en realiseren. Als hoofd van de sector Presentatie bereidt ze het tentoonstellingsprogramma en de aanpassingen van de vaste opstelling voor in samenwerking met de sector Presentatie en de conservatoren van het museum.

Terug