Bekendmaking winnaar Rotterdam designprijs 2009

Foto: Studio Hans Wilschut
Foto: Studio Hans Wilschut

Bekendmaking winnaar Rotterdam designprijs 2009
Zondag 29 november om 17.00 uur

Op zondag 29 november maakt Peter van Ingen, voorzitter van de internationale jury, de winnaar bekend van de Rotterdam designprijs 2009.  De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in Museum Boijmans Van Beuningen.

De winnaar van de Rotterdam designprijs 2009 is gekozen door een internationale jury. De jury bestaat uit Alice Rawsthorn (journalist International Herald Tribune en design criticus, GB), Rick Poynor (schrijver en design criticus, GB) en Patrizia Moroso (artistiek directeur Moroso, IT). De prijswinnaar wordt op zondag 29 november 2009 om 17.00 uur bekend gemaakt en wint een vrij te besteden geldbedrag van €15.000.

Publieksprijs
Naast de vakprijs wordt dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt. Iedereen kan zijn stem uitbrengen op de website www.designprijs.nl en in de tentoonstelling. Dit jaar is het bovendien mogelijk om een mening achter te laten op de website. Tot en met 29 november kan men nog (online) stemmen en bepalen welke ontwerper de publieksprijs wint.

Lezing ‘The Next Promise of Design’
Voorafgaand aan de prijsuitreiking organiseert de Stichting Designprijs Rotterdam samen met Premsela – Dutch Platform for Design and Fashion de lezing ‘The Next Promise of Design’. Deze lezing en een gesprek over de actuele stand van zaken in de vormgeving vinden plaats van 14.00 tot 16.30 uur in Museum Boijmans Van Beuningen. Alice Rawsthorn reflecteert op de stand van zaken in het hedendaags design. In het gesprek, onder leiding van design criticus Gert Staal, zal zij met twee internationale ontwerpers, Clemens Weisshaar (Du) en Sylvain Willenz (Be), onderzoeken waar de nieuwe kansen liggen voor de ontwerpwereld.

Uitnodiging pers
U bent van harte uitgenodigd op zondag 29 november om aanwezig te zijn bij de lezing (14.00-16.30 uur) en prijsuitreiking (17.00 uur). Voor de lezing is aanmelden verplicht, het aantal plaatsen is namelijk beperkt. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om een interview af te nemen met de prijswinnaar. Hiervoor kunt u van tevoren een verzoek indienen.

Voor meer informatie over eerdere edities van Rotterdam designprijs: www.designprijs.nl.
De Rotterdam designprijs 2009 is een initiatief van Stichting Designprijs Rotterdam en is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam dienst Kunst en Cultuur, Stichting Bevordering van Volkskracht en Stichting Stokroos. De tentoonstelling is onderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities 2009-2010.

Terug