Kinderen Kopen Kunst

Kinderen Kopen Kunst, eerdere editie, foto Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.
Kinderen Kopen Kunst, eerdere editie, foto Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.

PERSBERICHT
20 – 28 oktober 2007

Museum Boijmans Van Beuningen organiseert deze herfstvakantie speciaal voor kinderen een verkooptentoonstelling. Kinderen kunnen de tentoongestelde werken van gerenommeerde kunstenaars kopen, terwijl hun ouders slechts via een camera toekijken. De tentoonstelling Kinderen Kopen Kunst is namelijk strikt verboden voor volwassenen!

Van 20 tot en met 27 oktober toont Museum Boijmans Van Beuningen tientallen litho’s van gerenommeerde kunstenaars in een beperkte oplage. Kinderen kunnen de tentoonstelling bezoeken en de werken die er hangen kopen voor 35 euro. De namen van de kunstenaars zijn afgeplakt, zodat de kinderen niet beïnvloed worden door bekende namen, maar gewoon kiezen wat ze zelf het mooist vinden.

Toegang tot de tentoonstelling is alleen toegestaan voor kinderen van vijf tot en met achttien jaar. Ouders en grootouders kunnen in de tussentijd wachten in een speciale wachtkamer. Deze kamer staat middels een camera in verbinding met de tentoonstellingsruimte. De kinderen kunnen hun begeleiders zo vertellen over hun gekozen kunstwerk, zonder in hun keuze te worden gestuurd. De tentoonstelling eindigt met een kijkdag op zondag 28 oktober, wanneer ook volwassenen de werken mogen bezichtigen die hun kinderen gekocht hebben.

Dit is de vierde keer dat Museum Boijmans Van Beuningen Kinderen Kopen Kunst organiseert. Eerdere edities waren een groot succes met gemiddeld 1500 verkochte werken. Met de verkooptentoonstelling wil het museum kinderen kennis laten maken met kunst, een eigen smaak laten ontwikkelen en hen in de gelegenheid stellen zelf een verzameling aan te leggen.

Kinderen hebben gratis toegang tot Museum Boijmans Van Beuningen. Het gekozen kunstwerk wordt gelijk na het uitzoeken afgerekend (maximaal twee werken per kind) en kan het derde weekend van november worden opgehaald of nagestuurd.

Programma
Zaterdag 20 – 27 oktober, 11-17 uur, maandag gesloten: kinderen kopen kunst.
Zondag 28 oktober, 11-17 uur: kijkdag voor volwassenen.
Weekend 18 – 19 november, 11-17 uur: de gekochte werken kunnen worden opgehaald.
Journalisten en fotografen zijn op afspraak van harte welkom op de tentoonstelling (ook volwassenen!).

Terug