Museum Boijmans Van Beuningen ontvangt 500.000 euro van BankGiro Loterij

Goed Geld Gala 2016. Foto: Roy Beusker Fotografie.

Persbericht

Museum Boijmans Van Beuningen ontvangt 500.000 euro van BankGiro Loterij

4 februari 2016

Op woensdag 3 februari ontving Museum Boijmans Van Beuningen een cheque van 500.000 euro van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het Tropenmuseum in Amsterdam nam directeur Sjarel Ex het bedrag in ontvangst. “Het is een fantastische steun voor musea in Nederland” aldus Ex.

Deze langlopende partnership resulteerde in vele belangrijke aankopen en de realisatie van prachtige tentoonstellingen. De BankGiro Loterij maakt ook in 2016 verschillende aankopen en belangrijke tentoonstellingen mogelijk in Museum Boijmans Van Beuningen.

In 2015 heeft de BankGiro Loterij dankzij de lotverkoop een inleg van ruim 125 miljoen euro behaald. De helft hiervan komt direct ten goede aan organisaties die zich inzetten voor cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Het Rotterdamse museum is de spelers van de loterij zeer erkentelijk, mede dankzij hen maakt het museum ook in 2016 een ambitieus programma met al het moois dat de kunstwereld te bieden heeft.