Rotterdamse Museumnacht 2015 gaat door!

Bezoekers van de Museumnacht. Foto: Fred Ernst.

Persbericht (verstuurd namens de Rotterdamse musea)

21 januari 2015

Rotterdamse Museumnacht 2015 gaat door!
Cultuurnacht ‘nieuwe stijl’ op zaterdag 7 maart met 20 deelnemers

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen; de Rotterdamse Museumnacht gaat door op zaterdag 7 maart 2015. Van 20.00 tot 24.00 uur openen tientallen musea en culturele instellingen in de stad. Zoals in voorgaande jaren kan publiek met een passe-partout van 17,50 euro p.p. in de avonduren ‘kunst hoppen’ en genieten van wat cultureel Rotterdam te bieden heeft.

Meer dan 60 tentoonstellingen De Rotterdamse Museumnacht heeft in 2015 een iets andere opzet. De deelnemende instellingen zijn op 7 maart van acht tot middernacht open. Door het gratis vervoer kan het publiek alle instellingen bezoeken. Er is geen overkoepelend thema. Directeur van het Nederlands Fotomuseum Ruud Visschedijk namens de deelnemers: ‘Met deze editie gaan we terug naar de kern; laten we zien wat we in Rotterdam aan kunst en cultuur in huis hebben. Alle deelnemers samen staan garant voor meer dan 60 tentoonstellingen en kleinere presentaties. Dat moet genoeg zijn voor een fantastisch avondje uit.

Draagvlak
De afgelopen maanden is het roerig geweest rondom de Rotterdamse Museumnacht. Na onenigheid met een aantal musea over de koers zag de Stichting Rotterdamse Museumnacht eind 2014 onvoldoende mogelijkheden om het evenement te organiseren. Onder de culturele instellingen bleef niettemin een groot draagvlak bestaan voor een brede Rotterdamse Museumnacht die zij nu zelf organiseren. Alle musea in de stad die aan de voorgaande editie deelnamen en veertien culturele instellingen en galeries gaven aan weer mee te doen om het evenement voor de stad te behouden.

Rotterdamse Museumnacht 2015
Datum: Zaterdag 7 maart 2015, 20.00-24.00 uur
Passe-partout: 17,50 euro p.p. (voorverkoop v.a. februari)
Deelnemers: Aboriginal Art Gallery, Belasting- en Douanemuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, CBK, Chabot Museum, Feyenoord Museum & rondleidingen, Galerie Frank Taal, Stadsarchief Rotterdam, Kunsthal Rotterdam, Mariniers Museum, Maritiem Museum, Museum Rotterdam, Museumwoning Huis Sonneveld, SKVR, Het Natuurhistorisch, Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut, RAM & ramfoundation, Showroom MAMA, V2_Instituut voor Instabiele Media, WORM, Witte de With Center for Contemporary Art.