Twee nieuwe Stadsconservatoren

Twee nieuwe Stadsconservatoren voor Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen heeft twee nieuwe Stadsconservatoren: Saskia van Kampen en Louise Schouwenberg. Zij nemen het stokje over van Annemartine van Kesteren, Patricia Pulles en Bregje van Woensel, die van 2006 tot en met 2008 gezamenlijk deze functie vervulden. De komende drie jaar beheren en presenteren de twee nieuwe Stadsconservatoren het werk van Rotterdamse kunstenaars en vormgevers uit de museumcollectie. Daarnaast verkennen ze intensief het Rotterdamse culturele veld en initiëren op basis van de actualiteit diverse tentoonstellingen en projecten. De benoeming is wederom voor drie jaar en de gemeente Rotterdam financiert de functie van Stadsconservator

Saskia van Kampen
Saskia van Kampen (1976) schrijft korte teksten en recensies voor het internationale kunsttijdschrift Flash Art, is redacteur bij Tubelight en organiseert samen met enkele jonge kunsthistorici, filosofen en kunstenaars een studium generale in opdracht van W139. In het kader van de master museumconservator werkte zij een jaar als ‘Conservator in Opleiding’ bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dit deed zij aansluitend op haar studie kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit, waar zij zich specialiseerde in de Nieuwste Tijd. Daarvoor was Saskia van Kampen werkzaam als beeldend kunstenaar na het behalen van haar eerstegraads lesbevoegdheid aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en haar studie ‘Autonome Kunst’ aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten.

Louise Schouwenberg
Louise Schouwenberg (1954) werkt als publiciste op het gebied van de beeldende kunst en design en is als docent verbonden aan de masteropleiding van Design Academy Eindhoven. Voor het Textielmuseum Tilburg, Centre Ceramique Maastricht en Fonds BKVB Amsterdam stelde ze eerder tentoonstellingen samen. Schouwenberg schreef monografieën over onder andere Hella Jongerius en Marije Vogelzang, en publiceerde interviews met o.a. Olafur Eliasson, Jurgen Bey, Jan de Cock, Bertjan Pot, Ni Haifeng, Edouard François in Frame Magazine. Daarnaast schreef ze kritische artikelen over de relatie kunst en vormgeving voor Metropolis M, De Groene Amsterdammer en Domus Magazine. Louise Schouwenberg begon haar loopbaan als beeldend kunstenaar na een studie beeldhouwen op de Rietveld Academie. Vervolgens studeerde ze kunsttheorie op de Jan van Eyck Academie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en tot op heden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het beleidsplan en overzicht van de presentaties en projecten van voorgaande Stadsconservatoren staan vermeld in de jaarverslagen http://www.boijmans.nl/nl/3/organisatie.

Terug