Tentoonstelling ‘Alles kids’ met feestelijke middag geopend

Foto: Aad Hoogendoorn Foto: Aad Hoogendoorn Foto: Aad Hoogendoorn Foto: Aad Hoogendoorn

Persbericht

Tentoonstelling ‘Alles kids’ met feestelijke middag geopend
29 augustus 2016

Afgelopen zaterdag opende ‘Alles kids’ in Museum Boijmans Van Beuningen: de eerste tentoonstelling voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het is voor het eerst dat een kindertentoonstelling onderdeel is van de hoofdprogrammering van het museum. In het openingsweekend is ‘Alles kids’ door bijna 2200 mensen bezocht, waaronder heel veel kinderen.

Feestelijke middag
De bezoekers werden op de binnenplaats van het museum ontvangen met een verfrissende en feestelijke cocktail. Ondanks de tropische temperaturen ontving het museum 1343 bezoekers waarvan ruim tweederde jonger was dan 12 jaar. Met veel enthousiasme ontdekten de kinderen de grote installaties zoals ‘EMMDM’ van Erik van Lieshout en ‘Double Steel Cage Piece’ van Bruce Naumann, maakten ze zelfportretten met Kermit geïnspireerd door het werk van Wouter van Riessen en werd er gedanst. In de speciale werkstations zijn door de kinderen honderden tekeningen en kleikunstwerken gemaakt, een selectie toont Boijmans in de tentoonstelling.

‘Alles kids’
‘Alles kids’ laat kinderen aan de hand van kunstwerken nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen. De kunstwerken hangen op kinderhoogte in een speciaal ontworpen omgeving waar kinderen ongedwongen en op hun sokken kunnen bewegen. In de tentoonstelling zijn er grote installaties, sculpturen, video’s en ‘stations’ waar kinderen kunnen kleien, tekenen en relaxen. Museum Boijmans Van Beuningen opent in de herfstvakantie ook op maandag 17 oktober zijn deuren. ‘Alles kids’ is tot en met 22 januari 2017 te zien en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds, Janivo Stichting, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Van Leeuwen Lignac Stichting en De Gijselaar Hintzenfonds.

Van de opening is een video-impressie en een fotoreportage gemaakt. Bekijk de video hier.

Terug