Drijvende kunstobjecten in museumvijver

Medewerkers van het museum installeren het werk in de vijver van Museum Boijmans Van Beuningen
Medewerkers van het museum installeren het werk in de vijver van Museum Boijmans Van Beuningen

23 augustus t/m 19 oktober 2008

Vanaf heden drijft het werk ‘Guidepost to the New World’ van de Japanse hedendaagse kunstenares Yayoi Kusama in de vijver van Museum Boijmans Van Beuningen. De levensgrote gestippelde kunstobjecten vormen een voorproefje op de tentoonstelling Mirrored Years, die op 23 augustus opent en tot en met 19 oktober 2008 te zien is.

De tentoonstelling Mirrored Years in Museum Boijmans Van Beuningen van Yayoi Kusama (Matsumoto, 1929) confronteert vroege installaties, films en sculpturen uit de jaren zestig met recente werken. De tentoonstelling toont de samenhang in Kusama's oeuvre door de jaren heen en tegelijkertijd de frisheid en vernieuwing van bepaalde thema's binnen haar werk. Werkend in een zeer persoonlijke taal en met vele verschillende technieken toont Kusama een levenslange interesse in visuele waarneming en zintuiglijke ervaringen.

De laatste jaren houdt Yayoi Kusama zich steeds meer bezig met het ontwikkelen van buitensculpturen. ‘Guidepost to the New World’ maakte Kusama exclusief voor een vijver op de Biënnale in Valencia in 2005. Het drijvende tafereel is speciaal voor de tentoonstelling Mirrored Years naar Rotterdam gehaald en is nog tot en met 19 oktober te zien in de museumvijver.

Terug