ARTtube @ Lowlands

Tekening door Johan Kleinjan en Gees Voorhees.

Persbericht

ARTtube @ Lowlands
Zien maken doet maken

6 augustus 2014

ARTtube, het online videoplatform van acht Nederlandse en Belgische musea, staat deze zomer op Lowlands. Festivalbezoekers kunnen drie dagen lang video’s over inspirerende makers bekijken in ARTtube’s pop-up bioscoop. En zien maken doet maken: ARTtube biedt daarom inspirerende workshops met kunstenaars, digital designers, videomakers en fotografen.

ARTtube presenteert op Lowlands een programma boordevol inspiratie en creativiteit:

Vrijdag 15 augustus: 12:00 - 22:00 uur
Op de eerste dag van Lowlands draait het in de ARTtube-tent om tekenen: een voorproefje op The Big Draw Festival op 4 & 5 oktober in Rotterdam. Het urban kunstenaarscollectief KAMP HORST geeft workshops tekenen op glas en buttons maken, met Bruno Ferro Xavier da Silva, Johan Kleinjan en Gees Voorhees. Meer info over The Big Draw: www.boijmans.nl. Bekijk de ARTtube Makers-video over tekenen op www.arttube.nl/nl/video/Makers/Tekenen.

Zaterdag 16 augustus: 10:00 - 22:00 uur
Op zaterdag staat fotografie centraal. Festivalbezoekers kunnen zich laten vereeuwigen door Nederlands bekendste portretfotograaf Koos Breukel. De beste portretten die Breukel maakt in zijn studio op Lowlands komen op zijn website www.mewe.nu en worden opgenomen in de collectie van de ‘Dutch National Portrait Gallery’: Breukels initiatief voor een nieuwe plek voor portretkunst in Nederland. De portretten kunnen achteraf besteld worden. Voor inspiratie over fotograferen op ARTtube: www.arttube.nl/nl/video/Makers/Foto.

Zondag 17 augustus: 10:00 - 22:00 uur
Op zondag sluit ARTtube @ Lowlands af met een workshop door kunstenaar Maartje Folkeringa. Deelnemers maken een eigen trofee van purschuim. Bekijk de ARTtube Makers-video over purschuim op www.arttube.nl/nl/video/Makers/PUR.

Doorlopende activiteiten
Naast de Makers-workshops is in de ARTtube-tent doorlopend wat te beleven. Met de VJ’s van Nou&Herkauw maken bezoekers een eigen digitale avatar, die men allerlei dansmoves kan leren. ‘Poppetjes aan het dansen’ is een interactieve installatie die ouderwets knutselen combineert met de nieuwste digitale technologieën. Ook kunnen creatievelingen meewerken aan één grote tekening op de glazen wanden van de ARTtube-tent. Deelnemers maken kans op een masterclass voor twee personen tijdens The Big Draw Festival in oktober in Museum Boijmans Van Beuningen.

Makers op ARTtube
ARTtube @ Lowlands is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds, waarmee de ARTtube-musea gezamenlijke (video)producties kunnen realiseren. Hieruit ontstond onder meer de videoreeks ‘Makers’ over het maakproces van kunstenaars die zich onderscheiden door innovatie in materiaal en techniek, de Makers-videowedstrijd die kunstenaars opriep hun eigen maakproces in beeld te brengen en de workshops op onder meer Blown Away Festival en Lowlands.

Over ARTtube
Op het online videokanaal tonen musea uit Nederland en België hun zelf geproduceerde video’s: bijzondere interviews met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers naast sfeervolle portretten van inspirerende makers, een kijkje achter de schermen en conservatoren aan het woord. Ook fictie en experiment komen aan bod, bijvoorbeeld in de televisiereeks Boijmans TV en in een aantal bijzondere animatie- en remixfilms. Deelnemende musea zijn Centraal Museum, CBK Rotterdam, De Pont, Gemeentemuseum Den Haag, M HKA, Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Jan Cunen en Stedelijk Museum Amsterdam.

ARTtube is mogelijk gemaakt door steun van het SNS REAAL Fonds en het Mondriaan Fonds.

Terug