Nieuwe, landelijke editie van Art Rocks met ambassadeurs Eefje de Visser en Akwasi

Art Rocks 2012.

Persbericht

Nieuwe, landelijke editie van Art Rocks met ambassadeurs Eefje de Visser en Akwasi
4 juli 2014

De unieke muziekcompetitie Art Rocks is terug, dit keer een landelijke editie. Voor deze nieuwe editie heeft Museum Boijmans Van Beuningen het Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht uitgenodigd om aan te sluiten. De Grote Prijs van Nederland is partner van Art Rocks. De musea dagen muzikanten uit het hele land uit zich te laten inspireren door iconen uit hun collecties. De inschrijving voor de muziekcompetitie start op 1 september 2014.

Tijdens Art Rocks organiseert Museum Boijmans Van Beuningen, net als de andere musea, masterclasses, workshops, optredens en andere events waar muzikanten en liefhebbers kunnen genieten van kunst en muziek. Een unieke kans om muziek en topkunst te zien, te horen en te beleven: kunst inspireert tot het maken van kunst. Singer-songwriter Eefje de Visser en rapper Akwasi treden op als ambassadeurs van Art Rocks en zijn te horen en te zien tijdens de finale en geven masterclasses in de musea.

Doe mee
Museum Boijmans Van Beuningen roept muziektalenten van amateur tot professioneel op om deel te nemen. Net als in de eerste editie zoekt Art Rocks muzikanten uit alle genres: van jazz tot klassiek, van orgel tot beats, van een koor tot singer-songwriter. Het museum daagt hen uit om een nummer te schrijven bij de mooiste werken uit de museumcollectie. De beste acts treden op in het museum tijdens de Museumronde en maken kans op een plaats in de finale in samenwerking met Eurosonic Noorderslag. Niet alleen een jury bepaalt de finalisten, maar ook het publiek kan weer stemmen. De zeven finalisten mogen een videoclip laten maken bij hun ingezonden track en de winnaar ontvangt een mooie prijs.

Art Rocks ambassadeurs
Eefje de Visser en Akwasi treden op als ambassadeurs. Zij maken beiden een eigen compositie bij een van de dertig geselecteerde kunstwerken en verzorgen workshops en optredens in de musea en tijdens de finale. Eefje de Visser won in 2009 de Grote Prijs van Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle singer-songwriter. Akwasi is onder meer bekend als frontman van Zwart Licht. Op dit moment tourt hij met het project ‘Daar Ergens’ waarin hij Bram Vermeulen als inspiratiebron neemt.

Museumrondes
Kern van Art Rocks vormen de Museumrondes die in de drie musea plaatsvinden en waar de geselecteerde deelnemers hun compositie op zaal mogen uitvoeren. Deze zogenaamde voorrondes resulteren in twee finalisten per ronde en één finalist die vanuit alle musea de meeste publieksstemmen krijgt.

Over Art Rocks
In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen een eerste, succesvolle editie van Art Rocks, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Jong en oud bezochten de muzikale events en inspirerende masterclasses van onder anderen Giovanca, Typhoon en Ming’s Pretty Heroes. De Art Rocks Muziekcompetitie telde bijna 200 inzendingen uit alle muziekgenres, waaruit de band Try Acrobatics als winnaar uit de bus kwam tijdens een spannende en drukbezochte finale. Voor deze nieuwe editie heeft Museum Boijmans Van Beuningen het Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht uitgenodigd om aan te sluiten. En net als in 2012 is De Grote Prijs van Nederland partner van dit project. Art Rocks wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de BankGiro Loterij en de Janivo Stichting.

Terug