Schenking Viktor & Rolf door Han Nefkens

Foto: look 20 herfst/winter 2013 Viktor & Rolf in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Foto: v.l.n.r.: look 20 herfst/winter 2013 Viktor & Rolf, Sjarel Ex (Directeur Museum Boijmans Van Beuningen), Han Nefkens (schrijver, kunstactivist en mecenas), José Teunissen (ArtEZ modelectoraat).

Persbericht

Schenking Viktor & Rolf door Han Nefkens
6 mei 2014

Museum Boijmans Van Beuningen ontvangt tien Viktor & Rolf creaties. De sculpturale jurken, jassen en capes met asymmetrische vervormingen maken onderdeel uit van hun bejubelde herfst/winter 2013 collectie. De stukken, geschonken door mecenas Han Nefkens, zijn aangekomen in het museum en dit najaar voor het eerst te zien in de tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’.

Toekomst van de mode
‘The Future of Fashion is Now’ toont de nieuwste generatie modeontwerpers, die met een kritische en frisse blik kijken naar het huidige modesysteem en de waarde van kleding in de maatschappij. Deze ontwerpers komen met innovatieve ideeën, die ontstaan op het raakvlak van mode en kunst. De tentoonstelling met werk van ruim vijftig internationale ontwerpers, van gerenommeerd modehuis tot jong aanstormend talent, gaat in oktober van start in Rotterdam. De geschonken creaties van Viktor & Rolf zijn een goed voorbeeld van het concept van de modetentoonstelling. Het duo presenteerde de collectie afgelopen zomer in een zen-tuin decor en startte de show in Parijs met een minutenlange meditatiesessie. Hiermee pleitten de ontwerpers voor onthaasting en meer spiritualiteit in de mode. Commentaar op het modesysteem speelt ook in het werk van andere ontwerpers in de tentoonstelling een belangrijke rol.

‘The Future of Fashion is Now’ is te zien van 11 oktober 2014 tot 18 januari 2015 in Museum Boijmans Van Beuningen en is een initiatief van schrijver, kunstactivist en mecenas Han Nefkens en mode-expert José Teunissen.

Terug