Ook in 2014 vijf ton van de BankGiro Loterij

Museum Boijmans Van Beuningen neemt Bankgiro Loterij cheque in ontvangst

Persbericht

Ook in 2014 vijf ton van de BankGiro Loterij voor Museum Boijmans Van Beuningen
11 februari 2014

Op dinsdag 11 februari mocht Museum Boijmans Van Beuningen een cheque van 500.000 euro van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, in ontvangst nemen. Het museum is als vaste beneficiënt van de BankGiro Loterij bijzonder content met deze structurele jaarlijkse bijdrage. Met dit bedrag kunnen onder meer tentoonstellingen en aankopen voor de collectie worden gerealiseerd.

Zo werden afgelopen jaar enkele werken van Chris Martin en schilderijen van Klaas Kloosterboer en Jim Shaw aangekocht met steun van de BankGiro Loterij. Deze kunstwerken waren te zien in de vierde en laatste -eveneens door BankGiro Loterij gesteunde- zomertentoonstelling in de Onderzeebootloods in de haven van Rotterdam. Dankzij de steun van BankGiro Loterij is onder andere ook kunst aangekocht van Ryan Gander, Thomas Rentmeister, Thomas Huber en Ewoud van Rijn. In 2013 werd de tentoonstelling van Oskar Kokoschka mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij mogelijk gemaakt. Een schilderij met Mariabeeld van Charley Toorop en het  pre-Eykiaanse drieluik met daarop de balseming van Christus konden mede door bijdragen van de BankGiro Loterij worden toegevoegd aan de Rotterdamse museumcollectie.

In 2013 werd door de BankGiro Loterij ruim 62 miljoen euro bijeen gebracht voor cultuur in Nederland. Ook de Museum Plus Bus heeft een toekenning van 500.000 euro gekregen, waarmee de bus weer drie jaar kan rijden. Museum Boijmans Van Beuningen is als participant van de Museum Plus Bus hier ook blij mee.

Terug