Museum Boijmans Van Beuningen Tweede Kerstdag en 30 december extra open

Familiedag in Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Fred Ernst. Bezoekers in tentoonstelling 'Oskar Kokoschka - Mensen en beesten'. Foto: Fred Ernst.

Persbericht

Museum Boijmans Van Beuningen Tweede Kerstdag en 30 december extra open
23 december 2013

Wegens grote drukte en belangstelling is Museum Boijmans Van Beuningen dit jaar extra geopend op Tweede Kerstdag en maandag 30 december, van 11.00-17.00 uur. Er is veel te zien en te doen in het museum, ook tijdens de kerstvakantie. Bezoek de kleurrijke portretten in de succesvolle tentoonstelling ‘Oskar Kokoschka - Mensen en beesten’, de nominaties van de Rotterdam designprijs en de bewegende en luidruchtige beelden van Peter Zegveld.

Ook op Tweede Kerstdag en maandag 30 januari opent Museum Boijmans Van Beuningen dit jaar zijn deuren. In het museum zijn gedurende de kerstvakantie verschillende tentoonstellingen te zien. De 15 nominaties van de Rotterdam designprijs zijn bekend. Projecten, producten of onderzoeken die in de afgelopen twee jaar voorbeeldstellend zijn geweest voor de designwereld, zijn door vijf scouts geselecteerd. Het publiek kan zijn mening geven en stemmen voor de publieksprijs ter waarde van 5000 euro.

In beweging
De beelden en installaties van Peter Zegveld zijn altijd in beweging, maken geluid en zijn soms luidruchtig. Zo is er bijvoorbeeld de noppenfolievernietiger (1988) die op wisselende intervallen folie laat klappen tussen twee walsen. Een tiental werken geeft een overzicht van drie decennia beeldende kunst en geluidskunst van deze kunstenaar. Op 3 januari geeft Zegveld een rondleiding door de tentoonstelling voor het hele gezin.

Familiedag
In het kader van de tentoonstelling ‘Oskar Kokoschka - Mensen en beesten’ organiseert Museum Boijmans Van Beuningen op zondag 5 januari, de laatste dag van de kerstvakantie, een dag voor de hele familie. Sluit de vakantie feestelijk af door met heel het gezin te ontdekken wie Kokoschka was. Verschillende workshops worden aangeboden, zoals zelf- en dierenportretten schilderen. Ook zijn er rondleidingen door de tentoonstelling voor het hele gezin. Gedurende deze dag zullen ook pianoconcerten gegeven worden door leerlingen van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) in het auditorium.

Voor meer informatie www.boijmans.nl

Terug