Reactie op latere bekendmaking winnaar schetsontwerp Collectiegebouw

Persbericht

Reactie Museum Boijmans Van Beuningen en Stichting De Verre Bergen op latere bekendmaking winnaar schetsontwerp Collectiegebouw
29 november 2013

Museum Boijmans Van Beuningen en Stichting De Verre Bergen constateren dat de procedure rondom de aanbesteding voor het Collectiegebouw zorgvuldig wordt gevoerd en wachten de uitkomst rustig af. De instellingen verheugen zich op het nieuwe jaar waarin met de winnende architect gewerkt kan worden aan een definitief ontwerp voor een iconisch Collectiegebouw.

Museum Boijmans Van Beuningen beheert een bijzondere collectie van ruim 140.000 objecten; kunstwerken van de middeleeuwen tot nu, kunstnijverheid, mode en design. Om het voortbestaan van deze waardevolle collectie voor toekomstige generaties te behouden en nog zichtbaarder te maken voor het grote publiek, werkt het museum samen met Stichting De Verre Bergen en de gemeente Rotterdam aan het nieuw te bouwen Collectiegebouw.

Het Collectiegebouw wordt een open en toegankelijk gebouw; een ontmoetingsplaats waarmee Rotterdam zijn internationale allure als architectuurstad toont.

Terug