Op speurtocht naar Duchamp met ARTtube video & Boijmans Tour

Videostill uit de ARTtube video waarin Bert Jansen vertelt over zijn onderzoek naar Marcel Duchamp.

Persbericht

Op speurtocht naar Duchamp met ARTtube video & Boijmans Tour
15 november 2013

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert vandaag bij de tentoonstelling ‘Marcel Duchamp, kunstenaar ~ knutselaar’ een gloednieuwe ARTtube video en een multimedia route. Deze twee producties nemen de bezoeker mee op de speurtocht van gastconservator Bert Jansen naar het leven en oeuvre van Duchamp.

Nieuwe ARTtube video
Duchamp komt tot leven als Jansen in de online video vertelt over zijn zoektocht naar de persoonlijke verwijzingen in het werk van deze beroemde kunstenaar. In 1913 stelde Duchamp de vraag: “kun je werken maken die geen kunst zijn?” Dit is één van de vragen die Jansen centraal stelt in zijn tentoonstelling. Maar met een kunstenaar die bekend staat om zijn dubbelzinnigheid roepen antwoorden soms alleen nog maar meer vragen op. Zo vindt Jansen voor het werk ‘Une roue sur une selle’ (Een fietswiel op een krukje), niet één, maar zelfs drie mogelijke interpretaties. Treed samen met Bert Jansen in de voetsporen van Duchamp en bekijk de video op ARTtube.nl.

Boijmans Tour
Voor de bezoeker van de tentoonstelling is nu ook een Duchamp route in de Boijmans Tour beschikbaar. Zo zijn delen uit de ARTtube video te zien en beluisteren direct naast de kunstwerken waarover wordt gesproken. Luisterend naar de multimediaroute wordt het denk- en werkproces van Duchamp duidelijk en komt het oeuvre van Duchamp in een verrassend nieuwe context te staan. De Duchamp route is te bekijken op uw eigen smartphone via: tour.boijmans.nl of te huur op iPod voor €3 in het museum.

De tentoonstelling ‘Marcel Duchamp, kunstenaar ~ knutselaar’ is te zien t/m 19 januari 2014.

Terug