Museum Boijmans Van Beuningen lanceert cd met kinderliedjes over kunstwerken in het museum

Cover van CD, illustratie: Harm Goslink Kuiper, ontwerp: Thonik.

Persbericht

Museum Boijmans Van Beuningen lanceert cd met kinderliedjes over kunstwerken in het museum
31 oktober 2013

Museum Boijmans Van Beuningen lanceert een cd met veertien museumliedjes voor kinderen. Veertien meesterwerken uit de vaste collectie, zoals ‘De toren van Babel’ van Pieter Bruegel de Oude, ‘Het Danseresje’ van Edgar Degas en ‘Schroefboog’ van Claes Oldenburg kregen een eigen liedje. Muzikant Harm Goslink Kuiper componeerde bij elk kunstwerk een nummer met luchtige tekst. Zo is Erasmus een superslimme gast en gaat het liedje bij het 19de-eeuwse damesportret van Kruseman over ‘bling bling’. Goslink Kuiper trad afgelopen zondag voor het eerst op met het nieuwste liedje van het museum dat gaat over Erasmus.

Muzikale rondreis
De liedjes op de cd vormen samen een muzikale rondreis langs bijzondere kunstwerken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. De tocht gaat langs de middeleeuwen en Gouden Eeuw tot aan de surrealisten. Zowel schilderijen als beeldhouwwerken komen aan bod. Soms staat de afbeelding van het kunstwerk centraal, dan weer een detail of de kunstenaar zelf. In het lied over de sculptuur ‘Otorhinologische kop van Venus’ door Dalí waarbij neus en oor zijn verwisseld, zingt Goslink Kuiper bijvoorbeeld: ‘Oh Dalí, zie je dan nie wat je hebt gedaan? ’t Is geen gezicht dat arme wicht, kan zij ons nog verstaan?’

De liedjes zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. De cd bevat een boekje met liedteksten en afbeeldingen van de veertien kunstwerken.

Hoofd educatie Catrien Schreuder: ‘Ook thuis en in de klas zijn de liedjes geschikt om te luisteren. De cd is een mooie herinnering aan het museumbezoek en een leuke cadeautip voor de feestdagen!’

De cd is te bestellen via de webshop.
De liedjes zijn ook op iPod en smartphone beschikbaar als onderdeel van een muzikale tour door het museum, geleid door het geïllustreerde karakter Simon Sorgheloos. Kijk op tour.boijmans.nl.

De kindertour is mogelijk gemaakt met steun van de Rabobank.
De cd is mede mogelijk gemaakt door de Erasmusstichting ter ere van de langdurige bruikleen van het Portret van Erasmus door Lucas Cranach de Oude.

Terug