Eva van Kooten is 60.000e bezoeker van de Onderzeebootloods

Klaas Kloosterboer overhandigt bloemen aan de 60.000 bezoeker van de Onderzeebootloods (Foto: Stacii Samidin)

Persbericht

Eva van Kooten is 60.000e bezoeker van de Onderzeebootloods
14 augustus 2013

De Onderzeebootloods verwelkomt vandaag zijn 60.000e bezoeker. De 26-jarige docent van de Hogeschool Rotterdam, Eva van Kooten is door de momenteel in de loods exposerende schilder Klaas Kloosterboer onthaald met bloemen.

In de afgelopen vier zomers ‘bracht’ Museum Boijmans Van Beuningen in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam hedendaagse kunst naar de haven. Sinds de opening trokken de vier tentoonstellingen in totaal 60.000 kunstliefhebbers die de oversteek naar Heijplaat maakten, waar de tentoonstellingsruimte is gevestigd.

Nog tot en met 29 september is de tentoonstelling ‘Onderzeebootloods - XXXL Painting’ te zien. De drie schilders Klaas Kloosterboer, Chris Martin en Jim Shaw transformeren de Onderzeebootloods in een gigantisch kunstatelier.

De loods, gebouwd in 1937, is in omvang vergelijkbaar met de Turbine Hall van Tate Modern in Londen. De drie eerdere edities staan op naam van Atelier van Lieshout in 2010, Elmgreen & Dragset in 2011 en Sarkis in 2012.

Museum Boijmans Van Beuningen dankt BankGiro Loterij en BALTIC Centre for Contemporary Art voor de genereuze steun en samenwerking.

Terug